Başlatmak için bir tuşa basın sorunu !

Yusuf Eser

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bugün onlarca konulara göz attım. F12'ye bastığımda önüme çıkan listeden DVD'yi seçip setup'u rahatlıkla çalıştırabiliyordum ama artık ''Başlatmak için bir tuşa basın'' demiyor direkmen windows'a geçiyor Recep Baltaş'ın dediğine göre Windows 8'de o devir kapanmış. Nasıl ne şekilde yaparım ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun çözümü var ama flaş disk için geçerli. Orijinal bir Windows 8 iso dosyasını Rufus Portable programı ile flaş diskinize yazdırın. Diskiniz hazır olduktan sonra bios'tan boot ettiğinizde size aynı önceki Windows sürümlerinde olduğu gibi "yükleme yapmak için bir tuşa basın" tarzında bir bilgi mesajı verecektir.

Ben Windows 8'den Windows 7'ye geçeceğim tekrar ve iso dosyam yok yani bildiğiniz kurulum dosyaları setup/boot/efi/sources gibi klasörlerin bulunduğu dosyalar var o dosyaları arkadaşın dediği gibi rufus programı ile flaş diskime yazdıracağım sonuç ne olur bilmem teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yönetici haklarıyla açılmış bir komut istemcisi açın ve şu komutları her satırdan sonra Enter'a basarak yazın:

-diskpart
-list disk
-select disk * (* yerine listelenen disklerden USB'nin numarasını yazacaksınız. Mesela select disk 1)
-clean
-create partition
-select partition 1
-active
-format quick fs=ntfs
-assign
-exit
-exit

Bu işlemlerden sonra elindeki kurulum dosyalarını doğrudan USB belleğe at olay tamamdır. Programa falan gerek yok yani.

Rufus Portable; bu programla bir tuşa bakın çıkıyor, zaten basmazsanız USB'den boot etmiyor aynı DVD'den boot eder gibi.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı