Basur (hemoroid) olanlardan deneyimler

Hayatımın en büyük korkularından birisi basur olmak. Daha az aktif geçen ve sürekli oturduğumuz bu yüzyılda bu risk daha da arttı. Beni de kapsayan bu yaşam tarzı basur olma riskimi artırıyor. Buradan tüm basur muzdariplerine seslenmek istiyorum. Deneyimlerinizi açıkça, gizlemeden bizimle paylaşın. Çektiğiniz ıstıraplar, yaşamınıza etkisi, olduysanız ameliyat süreci ve basur olmanıza sebep olan faktörler... Bilgi ve deneyimlerinize sığınıyorum. Teşekkürler.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımın en büyük korkularından birisi basur olmak. Daha az aktif geçen ve sürekli oturduğumuz bu yüzyılda bu risk daha da arttı. Beni de kapsayan bu yaşam tarzı basur olma riskimi artırıyor. Buradan tüm basur muzdariplerine seslenmek istiyorum. Deneyimlerinizi açıkça, gizlemeden bizimle paylaşın. Çektiğiniz ıstıraplar, yaşamınıza etkisi, olduysanız ameliyat süreci ve basur olmanıza sebep olan faktörler... Bilgi ve deneyimlerinize sığınıyorum. Teşekkürler.​
Basur ne?

Kelimeler arası boşluklarla şairimiz ne anlatmak istiyor?

Görende basuru var bilgi almak istiyor sanar. İlahi sen. Basur oldugun ilk gün yuruyusun degısıcek =) sonra normal yuruyusune gerı doneceksın cunku oradakı et parcası yuruyusunu bır tık degıstırıyor zamanla alısıyorsun ve normal hayata dönüyorsun. Beslenmene dıkkat edıyorsun. Ne cok kabız ne cok ishal olmuyorsun, olursan o an acı cekıyorsun. Kabızlıkta anüste oluşan kan torbaları patlıyor ve kanaman oluyor. İshal olursan da karın agrısından soguk ter dökuyorsun. Korkuyorsan ve içine basur ile ilgili konu açma hiissi uyandıysan yakın zamanda başına gelecek demektir. İnsan hisli bir varlık =).
Agrın oldugunda genel cerrah doktoruna gıdıyorsun ve doktor parmagını sokuyor, çünkü içindeki o kan memelerini hissedip ameliyatlık durum var mı yok mu karar verıyor, o an canın çok yanıyor, bir daha geleni... Diyorsun ama yıne gıdıyorsun gıtmezsen sana zarar. Tüplü ucu 7 cm uzun olan krem tarzı bir şey verıyor her gece anüsüne sokup o krem tüpünü içinde sıkıyorsun o bıraz toparlıyor seni bu da sancılı bir süreç. Tavsıyem yan yatıp öyle sok içine basur kremını.
Amelıyat işi bıraz şans işi çok araştırdım iyi olan da var daha kötü olan da var. Ben kremle idare ediyorum. Dış hemoroidim vardı oturmaktan olmuştu, ilerledi şimdi hem iç hem dış oldu. Hemoroid mınderı aldım 6 ay kullandım toparladım şu an kullanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı