Mesajını düzenlemeden önce yazdığınızı gördüm. Adım adım gidelim; şu an sizin istediğiniz şey, .BAT uzantılı dosyanızı çalıştırdığınızda CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp 2 komutu çalıştıracak. Doğru mudur? Şimdi elinizdeki .BAT dosyasının içerisinde şu kod ile benzer yazılı mı?
[CODE lang="bash" title="Batch"]@echo off.
slmgr /cpky
slmgr /upk[/CODE]
Şimdi siz bunu yönetici olarak çalıştırmak için başka bir yöntem geldi aklıma. Elinizdeki .BAT dosyanızı masaüstünde dursun. Daha sonra masaüstüne gelerek sağ tıklayıp yeni > kısayol öğesine tıklayın. Gelen pencerede öğenin konumunu yani .BAT dosyanın yerini belirtin. Kısayol için bir ad belirtin ardından. Kısayolunuzu oluşturduğunuzda sağ tıklayın, özellikler ardından kısayol sekmesindeki aşağıda gelişmiş'e tıklayın. Yeni gelen pencerede "yönetici olarak çalıştır" tikini işaretleyip tamam deyin.
Geldik en son aşamaya. Windows görev zamanlayıcı uygulaması ile oluşturudğumuz "kısayol" uygulamasını istediğiniz zamanında çalıştırabilirsin. Anlatımlı kaynak:
Windows görev zamanlayıcı kullanımı, windows görev zamanlayıcı nedir, windows görev zamanlayıcı nasıl kullanılır