Batarya değişimi sonrası mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

lurkingloris

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle mini dump dosyası:

Lenovo Ideapad 510 laptopuma orijinal batarya aldım ve kendim değiştirdim. Açmışken termal macunu da yeniledim ve gerçekten kayda değer sıcaklık düşüşü oldu.

Batarya da gayet güzel çalışıyordu fakat Zoom konferansı sırasında mavi ekran verdi. Ardından bilgisayarı açtım 10 dakika Cinebench R23 testini çalıştırdım sıcaklıklar Max 74 dereceyi gördü ve hiç hata vermedi. Minidump dosyasını kendim analiz etmeyi denedim ama çok bir şey anlamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim eğer bir sorun var ise iade edeceğim bataryayı.

Ekran kartı sürücünü güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

Batarya ve termal macunu yenilirken laptop zarar gördü mü?

Çünkü " pci.sys " hatası var. Bu genelde donanımsal sorun gösterir.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

CPU-Z yazılımını kaldır.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşın.

Ekran kartı sürücünü güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

Batarya ve termal macunu yenilirken laptop zarar gördü mü?

Çünkü " pci.sys " hatası var. Bu genelde donanımsal sorun gösterir.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın.

"Sfc /scannow" rehberini uygula.

CPU-Z yazılımını kaldır.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşın.

Aslinda gayet guzel bir sekilde degistirdim. Isopropil alkol ile ve kulak copu kullanarak kalintilari temizledim. Yeni macunu surdum yaydirdim ve vidaladim. Sadece ısopropil alkolu yanlislikla baska biyere damlattim sonra kuruladim hemen. Ama iletken bir şey degil ondan oldugunu sanmam.

Dediklerinizi yapacagim teşekkür ederim yanitiniz için.
Bir de kontrol ettim CPU-Z yazilimi gozukmuyor sistemimde CPUID hardware monitör var sadece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı