Batarya süresi uzatmak için GPU kapatmak mümkün mü?

SdtCngz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba

HP Victus 16 marka laptop kullanmaktayım.

İşlemci AMD Ryzen 7 7840HS w/ 3.80 GHz
İşlemci: Mevcut 2 adet GPU var,

Onboard olan: Radeon 780M Graphics
Harici olan: GeForce RTX 4060

Bildiğim kadarıyla oyun vs oynandığında RTX 4060'a geçiş yapıyor otomatik. NVIDIA ayarlarında birkaç yer var fakat ben hiç oyun oynamadığım için amacım bilgisayarın sürekli Radeon 780M Graphics kullanmasını sağlamak.

Bu mümkün müdür? Amacım batarya süresini biraz daha uzatmak.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
3. Yöntem (her laptopta işe yaramayabilir): TrayPwrD3 uygulamasını GitHub'dan indirin ve açın. Bu, RTX GPU'nun aktif olarak çalışmasını sağlayacak ancak minimum seviyede çalışacaktır. Ekran kartı boşta aktifken, bende 1 watt tüketiyor ve işlemciye ekstra yük bindirmiyor.
Güvenilir mi ?

Deneyip sonucu yazacağım hocam. Çünkü oyun oynamıyorum ve forum vs youtube takılıyorum Word excel. En azından batarya daha uzun süre gitsin diye düşündüm bilmiyorum etkisi olacak mi yanlış mı düşünüyorum.
Etkisi çok fazla olmayacaktır. Gpu kullanılmadışında watt çekmeyi bırakır. İşlemci 1-2 watt fazla çeker bu bir bug mu neden bilmiyorum. Ancak bu 1-2 watt verimlilik size pek bir şey kazandırmayacaktır.

Etkisi çok fazla olmayacaktır. Gpu kullanılmadışında watt çekmeyi bırakır. İşlemci 1-2 watt fazla çeker bu bir bug mu neden bilmiyorum. Ancak bu 1-2 watt verimlilik size pek bir şey kazandırmayacaktır.
Şu halde o zaman oyun oynamadığımdan ve yük bindirecek şeyler yapmadığımdan çalışmıyor o zaman RTX 4060.

Uygulamadan bahsediyorsan evet. Aslında Windows da ki bir bugu çözmek in kullanılıyor. Bazen Wi-Fi'ya da bildirim kısmını açtığımızda tekleme bugu oluyor bunun sebebi 2 GPU olması. Bu sorunu çözüyor. Programın çıkış sebebi bu

Şu halde o zaman oyun oynamadığımdan ve yük bindirecek şeyler yapmadığımdan çalışmıyor o zaman RTX 4060.

Arkadaşımda Monster laptop vardı ve saçma bir şekilde 15 watt çekiyordu kullanmasak bile. Bu sebeple siz bir kontrol edin.

Ben kontrollerimi mobil üzerinden remote System monitör ile yapıyorum.

PC'ye bağlanıyor ve MSI Afterburner işlevi görüyor.

Uygulamadan bahsediyorsan evet. Aslında Windows da ki bir bugu çözmek in kullanılıyor. Bazen Wi-Fi'ya da bildirim kısmını açtığımızda tekleme bugu oluyor bunun sebebi 2 GPU olması. Bu sorunu çözüyor. Programın çıkış sebebi bu

Arkadaşımda Monster laptop vardı ve saçma bir şekilde 15 watt çekiyordu kullanmasak bile. Bu sebeple siz bir kontrol edin.

Ben kontrollerimi mobil üzerinden remote System monitör ile yapıyorum.

PC'ye bağlanıyor ve MSI Afterburner işlevi görüyor.

Hw monitor programı kullanarak test edebilirsiniz. Hatta buraya gpu kısmını ss atın ve bakalım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı