Batman Arkham City çözünürlük hatası

swag_man

Decapat
Katılım
7 Mayıs 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Batman Arkham City oyununda sistemim pek iyi olmadığı için çözünürlüğü düşürüp kasmaların önüne geçmek istedim. Çözünürlüğü düşürünce akıcı bir şekilde oynamaya başladım fakat X tuşuna basınca xray modunda düşmanlar gözükmemeye başladı sadece dibimdekiler gözüküyordu. Çözünürlüğü düşürmeden önce hangi mesafede olursa olsun duvar arkasından vb düşmanlar gözüküyordu fakat şimdi gözükmüyor. Çözünürlükle alakalı olduğunu düşünüp diğer çözünürlük seçeneklerini de denedim fakat hiçbir şey değişmedi. Bende çözünürlüğü geri yükselttim fakat yine düzelmedi. Bende belgelerim klasorunden oyunun dosyalarını silip 0'dan bir giriş yaptım ve çözünürlüğü değiştirmediğim sürece sorun çözülmüş oldu ama oyun çok kasıyor ve çözünürlüğü düşürmeden oynayamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Sisteminizin pek iyi olmadığını belirtmişsiniz. Açıkçası Arkham City güçlü bir ekran kartı ile çok rahat bir şekilde açılır. Ekran kartınız nedir? Ayrıca driverlar güncel mi?
 
intel hd graphics 5500 var. bence sorun ekran kartında değil. farklı oyunları çözünürlüğü düşürerek oynayabiliyordum. batman arkham asylumda oynamıştım kasma olmadan. ama bu oyunda çözünürlüğü düşürdüğümde xray modu bozuluyor buna anlam veremedim
 
intel hd graphics 5500 var. bence sorun ekran kartında değil. farklı oyunları çözünürlüğü düşürerek oynayabiliyordum. batman arkham asylumda oynamıştım kasma olmadan. ama bu oyunda çözünürlüğü düşürdüğümde xray modu bozuluyor buna anlam veremedim
O zaman DirextX 11 programını yüklemeniz gerek. Oyunu Steam üzerinden indirdiyseniz otomatik indirilir. .NetFramework programını da indirmeniz bu durumu çözebilir. Ayrıca bir fikrim daha var fakat sorun bu şekilde çözülür ise uzun uzun anlatmaya gerek yok.
 
İlk olarak oyunda ayarlardan 'OneFrameThreadLag'i' kapatıyoruz. Daha sonra Depth of Field ayarını da hem kapalı hem açık şekilde deniyoruz. Bunu yapmak için oyunun dosya konumunu bulmanız gerek. Benimki bu şekilde "steamapps \ common \ Batman Arkham City GOTY \ engine \ config \ BaseEngine.ini". Buradaki ".ini"yi not defteri ile açın ve "depthoffield" isimli kısmı bulun. Hemen yanında False veya True yazacaktır ki eğer yazmıyorsa ilk önce hepsi küçük harflerle True yazın. Eğer olmaz ise False deneyin.
 
İşe yaramadı hocam. Oyun sizde yüklü ise dener misiniz sizde oluyor mu çözünürlüğü düşürünce. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim bu arada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı