İnceleme Batman: The Telltale Series ve Batman: The Enemy Within

Makaleler
54
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Batman: The Telltale Series ve Batman: The Enemy Within'i bitirdim, Batman: The Enemy Within'i az önce bitirdim. Daha önce birçok interaktif, seçimli oyun oynadım.

Batman: The Telltale Series: Hikayesi klasik, yani birinci sezon için iyi bence, fazla plot twist bulunmuyor ama hiç bulunmuyor diyemem, özellikle batman'deki karakterlere ne olacağı falan bilinmiyorsa plot twist olabilir. Seçimlere fazla etki yok, birkaç mantık hatası var, grafikler fazla iyi değil ama bu oyun türüne göre iyi, optimizasyon fena değil, ben eski GT 430 ve E7500'de akıcı çalışmadığını hatırlıyorum, ancak RX 6600 ve 12400F, 16 GB RAM için optimizasyonu iyi gibi gözüküyor. Yine de Batman: The Telltale Series için fazla etkilenmediğimi söylüyorum.

Batman: The Enemy Within: Hikayesi daha iyi ve ikinci sezon için mantıklı, plot twist olarak bence daha iyi ama Batman'deki karakterlere ne olacağı bilinse bile plot twist bence yine daha iyi, seçimlere etki daha fazla, ancak yine de devasa seçim farkı yok. Yine mantık hatası var diyebilirim ama sonuçta öyle tamamen dövüş odaklı bir oyun değil. Bu oyunda dövüş mekaniği mi desem bilemedim ama dövüşler genellikle daha uzun sürüyor ve düşmana nasıl saldırılacağı hakkında bazen seçenek sunuyor, çok iyi olmuş ama sanırsam yine de o düşman diğer seçenekte seçilse ölecek ya da ne olacaksa artık. Bir önceki oyundaki seçenekleri linkleme şeyi bu oyunda bayağı azalmış. Seçim seçeneğindeki sıralama değişmiş ve yanlış değilsem renk de değişmiş, bu yönden de iyi. Grafikler geliştirilmiş gibi geldi bana, daha iyi. Bu sefer seçimler finaldeki outro mu desem bilemedim, onu etkileyebiliyor kesinlikle. Yani seçimler çok bir şeyi etkilemese de gerçekten bir şeyleri etkiliyor, mesela Tiffany Fox'a Bruce Wayne batman olduğunu söylemediğinde muhtemelen hala bilmeyecek, Tiffany Fox'a ajan olmamasını söylediğinde muhtemelen olmayacak (yanlış bilmiyorsam), Bruce Wayne, Kedi kadını suçlarsa bir şey olabilir, daha unuttuğum şeyler vardır. Finalde de seçim var, Bruce Wayne'in oyunda bundan sonra ne yapacağıyla alakalı. bu yüzden seçimler hiçbir şeyi etkilemiyor denilirse doğru olmaz. Seçimler ayrıca ilişkileri değiştirebiliyor.

İki oyununda ses aktörlerini beğendim. Ben genel olarak seçimli oyun oynanılacaksa kötü bir seri olmadığını düşünüyorum. Ancak bir Detroit: Become Human kadar da seçimler etki etmiyor, onu söyleyeyim. Hikaye uzunlukları da fazla değil gibi, bence tam olması gerektiği gibi iki oyununda hikaye süresi.

Son düzenleme:
Sadece Arkham oyunları ve 2005-2022 arasındaki filmler ile Batman kültürüne sahip olduğum dönemde bile hiç sevmemiştim. Çizgi roman okumaya başladıktan sonra daha da tiksindiğim bir seri oldu kendisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı