Batocera imaj dosyası PC'de nasıl çalıştırılır?

chaturanga

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2021
Mesajlar
6.280
Makaleler
1
Çözümler
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 64 GB lık içinde oyunlar olan bir Batocera imaj dosyam var. Bu dosyayı flash diske yazdırıp bilgisayarı flashtan boot ettiğim zaman çalışıyor ancak bilgisayarımı HDMI ile TV'ye bağlayınca görüntü TV'ye aktarılmıyor.

Bu imaj dosyasını bir sanal makine üzerinden ya da başka bir yazılımla bilgisayarda çalıştırabilir miyim? Amacım 2 tane kol ekleyip iki kişilik oyunlar oynamak büyük ekranda.
 
Hocam bende az önce bir konuda açtım aslında merak ettiğim birşey var bu image dosyalarını sanırım flaş bellek üzerinden çalıştırıyorsunuz değil mi ? Ben HDD ye kurup windows gibi açılsın istiyorum. Nasıl yapılır ?

Hocam Batocera'yı kuracağınız disk ayrı bir diskse ona USB'ye kurar gibi kurabilirsiniz ama sanırım bunun için diski harici bir USB kutusuyla dışarıdan takmanız lazım PC'ye. Ondan sonra PC'ye takıp o diskten boot ederseniz Batocera üzerinden açılır bilgisayarınız.

Ancak resmi sayfasından indireceğiniz image sadece Batocera işletim sistemi ve birkaç oyun içeriyor. Siz hazır oyun yüklenmiş bir Batocera imajı bulup aynı metotla yazdırırsanız yine olur.
 

Geri
Yukarı