Battle Gold [webtekno] vs sinerji argon MSI B45-1660S

• Konuyu başlatan vnd3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.826
Daha fazla  
Meslek
Bölge Yöneticisi
Merhaba arkadaşlar günlerdir araştırıyorum. Yarın sipariş vereceğim. Aşağıdaki 2 sistemden birini düşünüyorum. Bütçem 5500 civarı.

Sistemlere SSD eklemedim. 860 Evo SSD elimde mevcut.

Battle Gold webtekno

Birinci sistem herkesin bildiği Battle Gold sistem.
Güncellemelerim:

Gigabyte B450 Aorus Elite soket AM4 DDR4 Gaming anakart.
Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Seagate Barracuda 1TB sabit disk

Bu şekilde güncel fiyat 5560 TL'ye geliyor.

İkinci sistemi sinerji üzerinden yine ekleme yaparak düşündüm.

Sinerji Argon MSI

Güncellemeler:

MSI B450 GAMING Plus Max 4133MHz(OC) M.2 AM4 ATX anakart.
MSI GeForce GTX1660 Ti Gaming 6G 6 GB GDDR6 192 Bit (ekran kartı konusunda kararsızım sistemdeki mevcut 1660S Gaming X'de durabilir. Bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum. )
Yine aynı şekilde bu sistemden de SSD'yi çıkartıp HDD ekleyeceğim.

Bu şekilde güncel fiyat 5700 TL yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir kaç haftadır araştırıyorum bütçem 5500tl civarıydı senin gibi. QP strix modelini almayı düşünüyordum 1660ti var onda da sonra 300 tl fiyat artışı oldu vazgeçtim. En son battlegold'da karar kıldım anakart'ı yüksetlemedim gigabyte b450 s2h seçili ramleri de corsair yaptım ve ssd'yi değiştirim siparişi verdim dün. Zotac 2060'da şüphelerim vardı pek bilmediğim bir marka çünkü, forumda hakkındaki yorumlara baktım genel olarak iyi yorumlar ve 1660ti'dan daha performanlı sadece biraz ısınır gibime geliyor gelince bakacaz artık. Sinerji argon da iyi ama performans olarak battlegold'un gerisinde kalır. Sinerji argonu alacak olsaydım anakartın ucuzunu seçip 1660ti alırdım. Bir de argon'da özelleştirmelerde ssd'yi çıkartamıyorsun galiba onu bir kontrol et istersen.

Ben de bir kaç haftadır araştırıyorum bütçem 5500tl civarıydı senin gibi. QP strix modelini almayı düşünüyordum 1660ti var onda da sonra 300 tl fiyat artışı oldu vazgeçtim. En son battlegold'da karar kıldım anakart'ı yüksetlemedim gigabyte b450 s2h seçili ramleri de corsair yaptım ve ssd'yi değiştirim siparişi verdim dün. Zotac 2060'da şüphelerim vardı pek bilmediğim bir marka çünkü, forumda hakkındaki yorumlara baktım genel olarak iyi yorumlar ve 1660ti'dan daha performanlı sadece biraz ısınır gibime geliyor gelince bakacaz artık. Sinerji argon da iyi ama performans olarak battlegold'un gerisinde kalır. Sinerji argonu alacak olsaydım anakartın ucuzunu seçip 1660ti alırdım. Bir de argon'da özelleştirmelerde ssd'yi çıkartamıyorsun galiba onu bir kontrol et istersen.

Zotac 2060'ı ben de araştırdım hocam detaylı bir şekilde. O konuda içim rahat etti benim. Sıkıntı çıkarmayacağı kanısına vardım sıcaklık konusunda. 1660Ti yerine 1660 Super alıp overclock yapmak daha mantıklıymış. Açtığım diğer konu bunun üzerineydi arkadaşlar detaylıca yardımcı oldu. Evet Argon'da SSD'yi çıkartamıyoruz sistem üzerinde. O konuyu sinerjiyi arayıp rica edebilirim diye düşünüyorum. Sanırım sorun çıkartmazlar. Ama her şeye rağmen battle gold tercih edeceğim ben de sanırım. Dediğiniz gibi performans olarak bir tık daha önde.

Zotac 2060'ı ben de araştırdım hocam detaylı bir şekilde. O konuda içim rahat etti benim. Sıkıntı çıkarmayacağı kanısına vardım sıcaklık konusunda. 1660Ti yerine 1660 Super alıp overclock yapmak daha mantıklıymış. Açtığım diğer konu bunun üzerineydi arkadaşlar detaylıca yardımcı oldu. Evet Argon'da SSD'yi çıkartamıyoruz sistem üzerinde. O konuyu sinerjiyi arayıp rica edebilirim diye düşünüyorum. Sanırım sorun çıkartmazlar. Ama her şeye rağmen battle gold tercih edeceğim ben de sanırım. Dediğiniz gibi performans olarak bir tık daha önde.
Diğer konuya baktım ben de araştırırken bitap düşmüştüm. Birçok seçenek var birçok yorum var kafa yanıyor bir yerden sonra. :) Bu arada battlegold'daki parçalara bakınca stokta yok gibi görünüyor ama hazır sistemler için stokları var, tek tek satın alım için stok yok gözüküyor ellerinde var yani.

Diğer konuya baktım ben de araştırırken bitap düşmüştüm. Birçok seçenek var birçok yorum var kafa yanıyor bir yerden sonra. :) Bu arada battlegold'daki parçalara bakınca stokta yok gibi görünüyor ama hazır sistemler için stokları var, tek tek satın alım için stok yok gözüküyor ellerinde var yani.

Bu stok durumuyla ilgili mail atmıştım ben de bugün. Gelecek cevaba göre sipariş vermeyi düşünüyordum. O halde ben de vereyim siparişi bu akşam.

Battle Gold gerçekten çok iyi bir sistemmiş fiyatına göre, bence onu alın yaptığınız değişiklerle. Zotac'dan başka bir ekran kartı tercih etmenizi isterdim ama ne yazık ki sadece o seçenek var. Recep Baltaş önermediği için pek sıcak bakmıyorum Zotac'a. Sapphire ve Zotac'ı önermediği bir konusu vardı Recep Baltaş'ın, gittim ordaki uyarılarına rağmen Sapphire aldım ve bu adam gerçektende konuşurken birşeyler bildiği için konuşuyormuş onu anladım. Çünkü kartı iade edene kadar 2 ay uğraştım, kullanması ayrı bir çile, iade etmesi daha ayrı bir çileydi benim için. Battle Gold'u alın, sonradan kendiniz SSD ekleyin oradaki James Donkey'i felan sakın almayın.

Ben size ama genede bir öneride bulunayım, eğer sistem toplamak için aceleniz yoksa parça parça toplamanızı tavsiye ederim. Ben parça parça toplayarak RX590'lı sistemi tam 3000 TL'ye denk getirmiştim. Ekran kartı arızalıydı ama olsun. Sonra SSD ve RAM aldım indirimlerde ve tam 3480 TL civarına sistemimi topladım. Bu sistemi hazır almaya kalksam en az 4000 TL tutuyordu. Aklınızda bulunsun, ama bu sistemde çok iyi alabilirsiniz bence.

Sinerji'nin sistemi kötü değil ama bu sistemde ekran kartından biraz kısıp anakartı daha iyi yapmışsınız. Yani iki sistemide alsanız bence sorun olmayacak. Bu sistemin tek kötü tarafı ki bunun performansla alakası felan yok ama kutusuz yani tray işlemci kullanılıyor olması. Ben şahsen bütün ürünlerimin kutulu olmasını tercih ederdim, ama bu alınmayacak anlamına gelmiyor çok iyi bir sistem. Soğutması iyi olan bir model seçilmiş ekran kartı olarak, kasanızın hava akışıda gayet iyi. Overclock yaparak belki RTX2060 seviyesine kadar çekebilirsiniz ekran kartınızı.

Sonuç olarak, Sinerji'nin sistemini alırsanız çok sağlam bir anakartınız, soğutması iyi olan bir ekran kartınız ve kaliteli bir SSD'niz olacak. Ama diğer sisteme göre 10-15 FPS az alacaksınız çünkü ekran kartından kısıp anakartı güçlendirmişsiniz.

Webtekno'nun sistemini alırsanız anakartınız GAMING PLUS MAX'e göre biraz daha düşük olacak, ekran kartınız yüksek olduğu için performansınız fazla olacak ama Zotac markasına pek sıcak bakmıyorum ben tekrar belirteyim, SSD'niz dandik olacak ki zaten bu sistemde SSD almayacaksınız.

Yani ben olsam en fazla performansı veren, oyunlarda en çok FPS'yi veren sistemi alacaksam Battle Bronze alırdım. Ama daha az FPS alayım kafam rahat etsin istiyorsam Sinerji'nin sistemini alırım.

Sinerji'nin sisteminde:
- B450 serisinin en güçlü anakartlarından biri kullanılıyor
- Soğutması çok iyi olan GAMING X modeli kullanılıyor
- Kaliteli bir marka olan Kingston SSD kullanılıyor.

Webtekno'nun sisteminde:
- GAMING PLUS MAX'e göre birazcık düşük bir anakart kullanılıyor
- Performansı çok iyi olan, ama pek güvenemedim ZOTAC modeli kullanılıyor
- James Donkey, ADATA gibi dandik SSD markaları kullanılıyor.
(ADATA XPG'ye lafım yok, ama ADATA SU630 gibi modellerle kendi ismini biraz karalamış oldu.)

Son düzenleme:
Battle Gold gerçekten çok iyi bir sistemmiş fiyatına göre, bence onu alın yaptığınız değişiklerle. Zotac'dan başka bir ekran kartı tercih etmenizi isterdim ama ne yazık ki sadece o seçenek var. Recep Baltaş önermediği için pek sıcak bakmıyorum Zotac'a. Sapphire ve Zotac'ı önermediği bir konusu vardı Recep Baltaş'ın, gittim ordaki uyarılarına rağmen Sapphire aldım ve bu adam gerçektende konuşurken birşeyler bildiği için konuşuyormuş onu anladım. Çünkü kartı iade edene kadar 2 ay uğraştım, kullanması ayrı bir çile, iade etmesi daha ayrı bir çileydi benim için. Battle Gold'u alın, sonradan kendiniz SSD ekleyin oradaki James Donkey'i felan sakın almayın.

Ben size ama genede bir öneride bulunayım, eğer sistem toplamak için aceleniz yoksa parça parça toplamanızı tavsiye ederim. Ben parça parça toplayarak RX590'lı sistemi tam 3000 TL'ye denk getirmiştim. Ekran kartı arızalıydı ama olsun. Sonra SSD ve RAM aldım indirimlerde ve tam 3480 TL civarına sistemimi topladım. Bu sistemi hazır almaya kalksam en az 4000 TL tutuyordu. Aklınızda bulunsun, ama bu sistemde çok iyi alabilirsiniz bence.

Hocam teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Kapalı kutu 860 evo var kenarda sisteme ona takacağım. JD'yi kesinlikle kasanın içine sokmam. Zotac'ı uzun uzun araştırdım. Sıkıntı yaşayan da var yaşamayan da %70 oranı geri dönüşlerde sıkıntı yok denilmiş. Yarın siparişi vereceğim hocam. AMD ekran kartlı sistem düşünmüyorum. Nvidia'dan şaşmayacağım kart konusunda. İşlemciye bile zor ikna oldum :)

Hocam teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Kapalı kutu 860 evo var kenarda sisteme ona takacağım. JD'yi kesinlikle kasanın içine sokmam. Zotac'ı uzun uzun araştırdım. Sıkıntı yaşayan da var yaşamayan da %70 oranı geri dönüşlerde sıkıntı yok denilmiş. Yarın siparişi vereceğim hocam. AMD ekran kartlı sistem düşünmüyorum. Nvidia'dan şaşmayacağım kart konusunda. İşlemciye bile zor ikna oldum :)
İşlemci konusunda içiniz ferah olsun, gerçekten dendiği gibi sorunsuz ve güçlü işlemcileri var AMD'nin. Ama ekran kartı olarak NVIDIA tabii, AMD'nin sorunları ekran kartı tarafında çok ne yazık ki. O zaman Battle Bronze alın keyfinize bakın SSD'niz varsa. Ekran kartında sorun yaşarsanız garantiye gönderirsiniz artık. Ben Recep Baltaş önermediği için pek önermek istemiyorum. Adam Sapphire'i de kesinlikle önermiyor, ben ona rağmen gittim o çok övülen, en güçlü RX590 denilen RX590 S.E modelini aldım ve cidden çile çektim. Şükürler olsun ki kurtuldum para iadem yapıldı.

Hocam bu arada, Samsung SSD'niz kaç GB?

İşlemci konusunda içiniz ferah olsun, gerçekten dendiği gibi sorunsuz ve güçlü işlemcileri var AMD'nin. Ama ekran kartı olarak NVIDIA tabii, AMD'nin sorunları ekran kartı tarafında çok ne yazık ki. O zaman Battle Bronze alın keyfinize bakın SSD'niz varsa. Ekran kartında sorun yaşarsanız garantiye gönderirsiniz artık. Ben Recep Baltaş önermediği için pek önermek istemiyorum. Adam Sapphire'i de kesinlikle önermiyor, ben ona rağmen gittim o çok övülen, en güçlü RX590 denilen RX590 S.E modelini aldım ve cidden çile çektim. Şükürler olsun ki kurtuldum para iadem yapıldı.

Hocam bu arada, Samsung SSD'niz kaç GB?

Hocam ben açıkcası kafam rahat etsin, garantiydi, iadeydi uğraşmayayım taraftarıyım. 1660 Super'e overclock yapıp 5-10 fps az almak (2060'a göre) çok önemli bir fark olarak görmüyorum. İlk etapta anakartın iyi olması daha mantıklı geliyor. Sonradan anakart değiştirmektense ekran kartı değiştirmek daha kolay sanki. Gerçekten çok kararsızım iki sistem arasında. Artıları ve eksileri çok güzel bir şekilde yazmışsınız elinize sağlık. Sabaha kadar açıklamalarınızı okuyup karar vermeye çalışacağım... Bu arada SSD 240 gb evet.

Son düzenleme:
Hocam ben açıkcası kafam rahat etsin, garantiydi, iadeydi uğraşmayayım taraftarıyım. 1660 Super'e overclock yapıp 5-10 fps az almak (2060'a göre) çok önemli bir fark olarak görmüyorum. İlk etapta anakartın iyi olması daha mantıklı geliyor. Sonradan anakart değiştirmektense ekran kartı değiştirmek daha kolay sanki. Gerçekten çok kararsızım iki sistem arasında. Artıları ve eksileri çok güzel bir şekilde yazmışsınız elinize sağlık. Sabaha kadar açıklamalarınızı okuyup karar vermeye çalışacağım... Bu arada SSD 240 gb evet.
Bence Sinerji'nin sistemini alın. B450'nin en güçlü anakartlarından birisi o anakart. Ekran kartını gene değiştirirsiniz, 10 FPS'ye takılmam diyorsanız Sinerji'nin sistemini alın rahatınıza bakın. Hem 240+480 SSD kullanırsınız bayağı bir süre, sonra indirimlerde 1 TB HDD alırsınız on numara olur. Ekran kartının en az 3 yılı var zaten 3 yıldan önce bozulacağını sanmam, biraz overclock ile güzel FPS değerleri alırsınız ekran kartından. Kasa içi hava akışınız gayet iyi zaten güzel bir kasanız var, üst tarafada 2-3 tane fan koyarsınız süper olur. Aorus Elite yerine eğer param varsa GAMING PLUS MAX tercih ederdim ben.

Serin çalışan güçlü bir ekran kartınız var, basit bir overclock ile 1660Ti civarlarına çok kolay çıkabiliyor, hatta 1660Ti'ı sollayabiliyor bile.

B450'nin en güçlü anakartlarından biri var,

Kaliteli bir SSD'si var.

Onun haricinde diğer sistem ile aşağı yukarı aynı özellikleri. Sinerji'nin sisteminin pahalı olmasının sebebi anakartı yükseltip ekran kartından kısmışlar sistemde, ama bence alınır.

Bu arada aceleniz yoksa dediğimi bir düşünün, parça parça toplamak çoğu zaman daha ucuza geliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı