Battlefield 1 vs Battlefield 5

SanDss

Centipat
Daha fazla  
Sizce Battlefield 1 mi Battlefield 5 mi daha iyi? Nedenleriyle birlikte söyler misiniz? Çünkü bazıları Battlefield 1'i çok överken, bir kısım Battlefield 5'in daha iyi olduğunu ve 1'in oynanmayacağını söylüyor. Sizce hangisi?

BF1'in atmosferi tek basina satin almak icin bir secenek.

Sizce Battlefield 1 mi Battlefield 5 mi daha iyi? Nedenleriyle birlikte söyler misiniz? Çünkü bazıları Battlefield 1'i çok överken, bir kısım Battlefield 5'in daha iyi olduğunu ve 1'in oynanmayacağını söylüyor. Sizce hangisi?

Hikaye olarak Battlefield 1 oyununu sevemedim ben.

BF1. Hikaye ve atmosfer bakımından daha iyi.

Battlefield 1 Screenshot 2025.01.23 - 23.29.32.50.png

BF1 daha iyi. Hem harita tasarımı - hem silah çeşitliliği yönünden daha çeşitli. Silahların dengesi daha oturaklı BF5'te 2-3 tane medic yan yana durdu mu bölgeyi almak Er Ryan'ı kurtarmaktan daha zor oluyor bazen. Haritaların tasarımı kötü adam göremiyosun diğer BF oyunlarında düşmanı ayırt etmek daha kolayken bu oyunda düşmanı ayırt etmek hem renk paleti nedeniyle hem bina tasarımları nedeniyle hem de haritalarda binaların konumları nedeniyle çok fazla pusulacak yer var ve seni nereden vurduklarını göremiyorsun bazen. Araç kullanımı BF1'de daha eğlenceli.

Renk paleti ve bina tasarımının bir kötü yanı oyuncular çok hardcore kamuflaj oluyor. Oyunu renk tonları çok karanlık olduğundan kenar köşelere pusanı ayırt etmek çok zor oluyor.

Battlefield 1 tartışmasız daha iyidir. İki oyunda da ortalama 100 saatlik bir sürem ve BF1 daha iyi.

Sebepleri ise şunlar;
1. Atmosfer

Oyun size gerçekten bir savaş ortamı oluşturuyor, patlamalar, dumanlar, bağırışlar, gri ton. BF 5 gibi açık renk tonlarında değil.

2. Haritalar

Haritaların boyutları gerçekten çok iyi ayarlanmış, PUBG gibi dakikalarca koşmanız gerekmiyor, direkt çatışmadasınız.

3. Sınıflar

BF1'in sınıfları BF5'e göre gerçekten amacını yerine getiriyor. Örnek verecek olursam; BF1'de ölü askerleri sadece sıhhiyeler kaldırabilirken, BF5'te manga arkadaşlarınızda sizi kaldırabiliyor.

BF5'in BF1'e karşı kurabileceği sadece 2 üstünlük onlarda şunlar;

1. Araç kullanımı daha zevkli

2. Silahların atış kontrolü daha iyi

Benim anlatacaklarım bu kadar.

Hocam fazla düşünmeyin, Battlefield 1. Nedenlerine gelirsek çok fazla neden var. Gerek atmosfer gerek karakterler ve duyguları gerek ırkların diyalogları gerekse de harita çeşitliliği ve oynanış bakımından Battlefield 1 tek geçerim.

Kesinlikle Battlefield 1 hocam, 5 pek sevmiyorum hiç güzel gelmiyor Fortnite gibi oyun yapmışlar. Yapı inşa ediyorsun silah özelleştiriyorsun.

BF1'in hikaye modunu sevmedim. Fakat her akşam online modunu oynarım. AMG gibi serverlarda oynayabilirsin hile falan olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı