Battlefield 1'i hileciler mahvetti

BF1 bir almayı düşünüyorum sırf multisi için, dediğiniz kadar çok hile var mı hala değer mi almaya?

DICE ait sunucularda hileciler ile dolu ama kişilere ait sunucularda hileciler adminler tarafından oyundan atılıyorlar. Sunucuları dolu ve Steam'de 33 TL, bence değer.
 
Merhaba arkadaşlar. Mart 2022'den beri sürekli Star Wars Battlefront II oynadım. Arada hileci çıkıyordu fakat nadiren denk geliyordu. Yani ciddi bir hileci sorunu yoktu.

Dün uzun süredir oynamadığım Battlefield 1'i Origin üzerinden yükledim ve oynamaya başladım. Aslında Battlefield 1 Revolution sürümünü de almayı düşünüyordum çünkü 4 DLC'nin 2 tanesi bende yoktu. Normal almaya kalkınca çok para vermek gerekiyordu, indirimde Revolution sürüm çok daha ucuza alınabiliyordu. Fakat 2 günlük BF1 deneyimim sonucu ciddi bir sorun ile karşılaştım.

Oyunda her 4-5 maçta bir hileci denk geliyor. Hatta bazen 2-3 maçta bir denk geldiği de oluyor. Her denk geldiğimde de hileci görünmezlik + aimlock açıyordu. Öldürmek neredeyse imkansız oluyordu. Bakın size bir ekran görüntüsü atacağım;
Eki Görüntüle 1406829
Gördüğünüz gibi bu oyunda CJL2006220 adlı oyuncu 95 kill almış ve sadece 1 kere ölmüş. Yani KD oranı 95 ve takımımızda birinci. Takımımızdaki ikinci oyuncu ise sadece 27 kill almış ve tam 15 kere ölmüş! Yani KD oranı 1.8 olmuş. Karşı takımdaki birinci oyuncu ise 50 kill almış fakat bunun karşılığında 10 kere ölmüş. Yani KD oranı 5. Gördüğünüz gibi CJL2006220 adlı oyuncu anormal bir kill sayısına ve KD oranına ulaşmış. Oyunda da zaten görünmezlik + aimlock açmıştı.

Bir ekran görüntüsü daha;
Eki Görüntüle 1406835
Gördüğünüz gibi hileci olan CJL2006220 adlı oyuncu tam 91 headshot atmış. Yani aldığı 95 kill'in 4 tanesi hariç hepsi headshot. Bu da hilecinin aimlock kullandığı anlamına geliyor.

Bu hileci ilk başta karşı takımdaydı. Sonra anlık bir çıktı, sonra ise tekrar girdi ve bu sefer bizim takıma geçti. Sonucunda da oyunu hiç zahmet olmadan kazandık. Haksız şekilde oyun kazanmış olduk. :(

Ayrıca dün de yine aynı türden hile açan bir oyuncu ile karşılaşmıştım. O da Team Deathmatch modunda çıkmıştı. Üstelik o günden beri dolu sunucu bulma konusunda sıkıntı yaşadığım için ortalama 10 maça girmişimdir. Ve 10 maçın ikisinde hileci var! Star Wars Battlefront II'de ise hileci en fazla 20 ya da 30 maçta bir denk geliyordu. Çok da büyük bir sorun oluşturmuyordu.

Yani Battlefield 1'i resmen hileciler mahvetti. Gerçekten Star Wars Battlefront II'yi mumla arar oldum. EA keşke oyuna destek vermese bile hile sorununu çözecek bir hamle yapsaydı. Fakat EA şu anda sadece Battlefield 2042'ye odaklanıyor. O yüzden BF1'de böyle büyük bir sorun var.

Eğer Battlefield 1 oynuyorsanız aynı sorunu yaşadınız mı?
CS:GO ve Valorant gibi oyunlardan sonra Battlefield'da hile olması iyi olmadı fakat rekabetsiz oyunlarda hile kullanımı az olur. Mesela Battlefield 2 oyunu piyasada yok ama bf2hub ile online oynanıyor ve hiç hileye rastlamadım. Oyunu beceremeyenler hemen hile açıyor. Geçmiş olsun bu arada.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı