Çözüldü Battlefield 2042 yüksek ping oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

banayaklasma

Yoctopat
Daha fazla  
Diğer Online oyunlarda hiçbir sorun yokken BF 2042'ye girdiğim zaman aşırı derece de ping sorunuyla karşılaşıyorum. İnternetten araştırdım fakat okuduğum şeylerin hiçbir faydası olmadı. Yardımcı olabilecek var mı?

Çözüm
Bu arada sanırım sorunları çözdüm.
Şimdi oyundan çıktım ve dört dörtlük oyunu oynadım.

Yaptıklarım;

1-/

NVIDIA kart için alttaki görselde de görüldüğü gibi; PhysX ayarlarını ekran kartı modeli seçili iken Otomatik yaptım.

1682592613262.png

2-/

Sonrasında internet değerlerim normal olduğu halde Superonline'ı arayıp "ping ve internet değerlerimde anormallik olduğunu" söyleyerek internet ayarlarımı güncelleyip oyun içi ping yükselmesi de dahil tüm aldığım oyun içi sorunlar (uyarı ikonlar) hepsi düzeldi.

İnternet değerleri normal olmasına rağmen yine de bu sorunları alıyorsanız ISS'nizi arayıp değerlerinizde sorun / sıkıntı olduğunu dile getirerek güncellemelerini isteyebilirsiniz.

Daha sonra da PhysX ayarlarını ekran kartı modeli seçip deneyip yine durumu paylaşırım.
Bu hatayı sadece Battlefield 2042'de mi alıyorsunuz?
Başka oyun denediniz mi?
Oyunda onarma yapmadıysanız bir deneyiniz.
Onun haricinde ekran kartı ve Windows güncellemelerini de muhakkak kontrol ediniz.
Bu arada üstteki yaptığım işlemlere ek Windows'ta .NET Framework 4.5 vb güncellemesi de çıkmıştı (Windows 10'da)

Büyük ihtimal ekran kartı sürücü ile alakalı da olabilir.

Bu hatayı sadece Battlefield 2042'de mi alıyorsunuz?
Başka oyun denediniz mi?
Oyunda onarma yapmadıysanız bir deneyiniz.
Onun haricinde ekran kartı ve Windows güncellemelerini de muhakkak kontrol ediniz.
Bu arada üstteki yaptığım işlemlere ek Windows'ta .NET Framework 4.5 vb güncellemesi de çıkmıştı (Windows 10'da)

Büyük ihtimal ekran kartı sürücü ile alakalı da olabilir.
Evet sadece BF2042 de oluyor. Diğer oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Bilgisayarda da her şey güncel durumda.

Kusura bakmayın işteydim size yazdığımda ondan dönemedim.

Anladım, o halde oyunla alakalı gibi görünüyor.
Dediğiniz gibi, silip tekrar kurup deneyiniz. Olmadı yine farklı çözümler araştırırız.
Yine durumu olumlu/olumsuz şekilde paylaşırsanız seviniriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı