- Makaleler
- 26
Merhaba arkadaşlar. EA App üzerinden Battlefield 4 indirip Multiplayer oynamak istedim. Herhangi bir sunucuya girip ortalama 5 dakika oynadıktan sonra Punkbuster tarafından sunucudan kicklendiğimi belirten pencere gelip beni oyundan atıyordu.
Tekrar tekrar her girdiğim sunucuda ortalama süreyle bunu yaşadım. Birkaç araştırma sonrası sorunun hem oyunun Punkbuster sürümünün hem de sisteme kurulan Punkbuster servisinin eski sürüm olmasından dolayı olduğunu öğrendim.
Adım adım nasıl çözdüğümü anlatacağım.
Tekrar tekrar her girdiğim sunucuda ortalama süreyle bunu yaşadım. Birkaç araştırma sonrası sorunun hem oyunun Punkbuster sürümünün hem de sisteme kurulan Punkbuster servisinin eski sürüm olmasından dolayı olduğunu öğrendim.
Adım adım nasıl çözdüğümü anlatacağım.
- Punkbuster'ın resmi sitesine girip ilk olarak "PunkBuster Service Installer (pbsvc)" hizmetini indirip güncel sürümü kurmasını bekleyin. Bu işlemden sonra hala kicklenmeye devam ediyorsanız işlemlere devam edelim.
- Bu sefer sitede en üstte yer alan "PunkBuster Setup (PBSetup)" yazılımını indirip çalıştırıyoruz.
- Sözleşmeyi kabul ettikten sonra sol üstte yer alan "Add a Game" butonuna tıklayın.
- Game kısmından Battlefield 4'ü seçin. Game Path kısmı ise oyunun kurulu olduğu klasör olacak şekilde ayarlayın.
- Add Game dediğiniz an oyunun kurulum klasöründe yer alan Punkbuster dosyaları güncellenmeye başlayacak, güncelleme bittikten sonra yazılımı kapatıp oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.