Battlefield 5 donma sorunu

Mehmet İnan

Kilopat
Sistem özelliklerim: R5 1600, GTX1060, 16 GB 3000MHz RAM.

100 küsür FPS alırken alırken oyun birden donuyor ve birkaç saniye öyle kalıyor. Özellikle yarım saatten sonra oyunda donmalar başlıyor. Hatta 1 saati geçtikten sonra sıklığı aşırı artıyor ve 25-30 saniyede bir olmaya başlıyor. Oyun donduğu sırada Alt+Tab vs yapabiliyorum, yani PC tamamen takılmıyor. Hatta oyun içinde MSI Afterburner da çalışmaya devam ediyor. Donduğu sırada işlemci ve ekran kartı kullanımını %0 olarak gösteriyor. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mehmet İnan, deneyimlediğim kadarıyla oyun şu an itibariyle stabil ve akıcı. DX11 1080P Ultra ayarlarda GTX 1060 6 GB ile ortalama 70-75 FPS alıyorum, hatta haritanın bazı bölgelerinde bu değerler 100-110'u buluyor. Yağ gibi akıyor, bir sorun yok. Sizin sistemde bir sorun olabilir mi diyeceğim ama CoD'da da sorun yaşadığınızı belirttiğiniz herhangi bir durum yok. Gerçekten tuhaf.

@Ek01000, monitörün maksimum tazeleme hızı 120/144 Hz'ten az ve v-Sync kapalı bir şekilde oynuyorsanız, arzu edilen tatmin edici akıcılığı yakalayamamış olabilirsiniz. Yoksa 110 FPS güzel bir değer, sıkıntı yaratmaması lazım.

V-Sync kapatarak çözdüm sorunu çok garip :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı