Battlefield 5 Takılma Sorunu

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 14.514

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.

Arkadaşlar Battlefield 5 oyununda ara ara takılmalar yaşıyorum. Bu takılma sanki anlık salise donma gibi bir durum. Sistemi yeni topladım. Sorunun kaynağını bulamadım. Ekran kartı RTX 2080 DRX özelliği açık ya da kapalı olması fark etmiyor. Monitör kötü olduğu için zaten DRX özelliğini kullanmıyorum. Anlık takılma sorunları devam ediyor. Sıcaklık değerleri çok çok iyi durumda. Ekran kartı sıcaklığı yük altında 70 dereceye varmıyor. Aynı şekilde işlemci sıcaklığı da öyle gayet serin ve iyi durumda. BIOS dahil olmak üzere bütün sürücüler güncel durumda. Güç kaynağı yeni degil 4 yıllık Coller Master 700W Bronze PSU. Acaba güç kaynağı yetersiz olabilir mi sizce? Sistem bilgilerim şu şekildedir:
  • MSI X470 Gaming Pro Carbon Anakart
  • MSI RTX 2080 Ekran kartı
  • DDR4 16 GB 3200 MHz RAM
  • Ryzen 7 2700X işlemci
  • Cooler Master 700W Bronze PSU
  • ViewSonic 1920x1080 144Hz Oyuncu Monitörü
  • Corsair H110i 280mm sıvı soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 1080 var benimde aynı sorunları yaşıyorum ufak tefek takilmalar var soğudum oyundan özellikle scope açarken oluyor çözemedim o kadar uğraştım yok olmuyor
selamlar herkese sorunu çözen var mı 2 haftadır oynuyorum bir sorun yoktu 2 gündür dürbün açınca falan 110 dan 30 e düşen fps sonrası takılma delirtecek gerçekten. 2 haftadır bi sıkıntı yoktu windowsu güncelledikten sonra bu olmaya başladı.

Stutter, yani takılma sorunu yaşayan arkadaşlar bu programı deneyip geri dönüş sağlayabilir mi?

Ben de işe yaradı. Umarım sizlerde de işe yarar.

Stutter, yani takılma sorunu yaşayan arkadaşlar bu programı deneyip geri dönüş sağlayabilir mi?

Ben de işe yaradı. Umarım sizlerde de işe yarar.
Maalesef çözüm olmadı. Yani 2 hafta kadar tertemiz oynadım 3 - 4 gündür bu sorunu yaşıyorum.

@SirWolf Hangi haritalarda stutter yaşıyorsun? Yeni pacific haritaları ve operation metro ise bu genel bir sorun XB1, PS4 ve PC sürümlerinin hepsinde mevcut.

Vanilla (klasik) haritalarda sorun yok.

@SirWolf Hangi haritalarda stutter yaşıyorsun? Yeni pacific haritaları ve operation metro ise bu genel bir sorun XB1, PS4 ve PC sürümlerinin hepsinde mevcut.

Vanilla (klasik) haritalarda sorun yok.
Metroda oynamıyorum genellikle tüm haritalarda yaşıyorum. Sistem daha 1 aylık şimdi bios u güncelledim 2018 sürümünde kalmış umarım faydası olur.

Merhaba.

Arkadaşlar Battlefield 5 oyununda ara ara takılmalar yaşıyorum. Bu takılma sanki anlık salise donma gibi bir durum. Sistemi yeni topladım. Sorunun kaynağını bulamadım. Ekran kartı RTX 2080 DRX özelliği açık ya da kapalı olması fark etmiyor. Monitör kötü olduğu için zaten DRX özelliğini kullanmıyorum. Anlık takılma sorunları devam ediyor. Sıcaklık değerleri çok çok iyi durumda. Ekran kartı sıcaklığı yük altında 70 dereceye varmıyor. Aynı şekilde işlemci sıcaklığı da öyle gayet serin ve iyi durumda. BIOS dahil olmak üzere bütün sürücüler güncel durumda. Güç kaynağı yeni degil 4 yıllık Coller Master 700W Bronze PSU. Acaba güç kaynağı yetersiz olabilir mi sizce? Sistem bilgilerim şu şekildedir:
  • MSI X470 Gaming Pro Carbon Anakart
  • MSI RTX 2080 Ekran kartı
  • DDR4 16 GB 3200 MHz RAM
  • Ryzen 7 2700X işlemci
  • Cooler Master 700W Bronze PSU
  • ViewSonic 1920x1080 144Hz Oyuncu Monitörü
  • Corsair H110i 280mm sıvı soğutma
Hortlatmış olacağım ama sorunu çözdün mü?

Windows 11'e geçtiğimde bu sorunu yaşıyordum. Çünkü öncesinde yoktu böyle bir sorun ve birçok denemelere rağmen çözemedim. En son olarak sistemi Windows 10 olarak tekrar kurdum. Ve hiçbir sıkıntı olmadan yağ gibi akıcı oynamaya devam ediyorum. Benim sorunum sanırım W11'den kaynaklıydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı