Battlefield 6 nasıldır?

Seriye güvenini ve ilgisini kaybeden birisi olarak ön yargılı olmamaya çalışıyordum. Playtest'e de katılmıştım... ama betayı oynayınca geçmiş olsun dedim. CoD serisinden oyuncu çalmak için oyunu gereğinden çok çok fazla hızlandırmışlar. Eski kemik Battlefield kitlesini geri kazanmak için göstermelik olarak BF3 haritası koyduk, sınıfları eskisi gibi getirdik, haritalardaki yıkımı artırdık vs demişler...

Hem CoD kitlesine hem de gerçekçiliği daha çok seven bad Company 2 ve Battlefield 3 kitlesine aynı anda göz kırpmayı denemişler.

Sonuç: bence çorba gibi bir oyun çıkmış ortaya...

Şahsi fikrimdir ama Battlefield serisi bu kadar hızlanmamalıydı. Vuruş hissiyatı denen şey de tamamen yok olmuş durumda. Haritalar deseniz, hiç özel hissettirmedi.

Vaatlerin yalana dönüştüğünü görünce üzdü haliyle...

Bu arada hızlı FPS sevenler muhtemelen beğenir... Ama bu oyun Battlefield değil. Bambaşka bir şey...

Oysaki vaatler ne kadar güzeldi. Eski Battlefield'ı diriltiyoruz, sizi dinledik, şunu geri getirdik bunu geri koyduk diye resmen dalga geçmişler eski oyuncularla. Hiçbir şey dinlememişler, dinledilerse de anlamamışlar... Orası kesin.

Benim gibi BF3, bad Company 2 gibi serinin eski ama yavaş-gerçekçi oyunlarını sevenler için çok kaotik bir oyun olmuş. Etrafınızda tonla şey oluyor ama ne olduğunu anlamıyorsunuz. Doom serisinin hızı bu Battlefield'dan yavaştır belki de. Öyle düşünün yani. oynarken yoruluyorsunuz. Eğlenmekten ziyade bitkin düştüğümü fark ettim 1 saatin sonunda.

İşin üzücü kısmı şu anda piyasada CoD var, ücretsiz ve oldukça başarılı sayılabilecek Delta Force var bu kaotik oyun minvalinde. Battlefield'ın buna evrilmesine ne gerek vardı diye soruyorum içten içe.

Şahsen almayı düşünüyordum ama vazgeçtim gibi... Çooook yoklukta ve oyunsuz kalırsam yine çok zor ihtimalle bakarım. Veya iyi bir indirim vs yaparlarsa erken dönemde belki o zaman...

Oyunu hem modern zamanda geçirelim, eski Battlefield kitlesi oynasın hem de hızlı yapalım CoD kitlesi de gelsin düşüncesiyle yapmışlar. Bana da aşırı yorucu geldi, etraftaki devamlı patlamalar ve sesler çok yorucu. Bence Delta Force ve CoD'a alışmış birisi bu oyuna geçmez. Eski Battlefield oyuncuları da eski oyunlarda takılmaya devam eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı