Battlefield 6 vs yeni CoD

BF6'yı heyecanla bekliyorum. Umarım BF5 fiyaskosundan sonra ders çıkarıp gerçekten kaliteli bir yapım sunarlar bizlere. Hatta yanlış okumadıysam BF6 için birkaç EA oyununu erteleyip oranın yapımcılarını da BF6 ekibine dahil etmişler.
 
Amacım 2 oyunu rekabet ettirmek değil ama bu sefer yeni Battlefield 6 beni daha fazla heyecanlandırıyor. Hem daha uzun süredir geliştiriliyor hem de bu sene ki CoD'u çok iyi firmaya vermemişler.

Öncelikle konuya açıklık getireyim. Bu seneki CoD'u yanlış kişiye falan verdikleri yok, o firma bizim bayıla bayıla oynadığımız BO1 ve BO2 oyunun ustasıdır. Bu oyun da underrated bir oyun. Bu sene beğenilmese bile cwnin esporu çok ilgi gördü. MW'den fazla izleniyor, mapler vs daha iyi, hikaye de iyi ama kısa, zombisi de eğlenceli. Önümüzdeki sezonun oyunu muhtemelen BF'nin gölgesinde kalacak fakat ben yine çok satacağını düşünüyorum. Normalde bu seneki oyun WW2 Vanguard olacaktı fakat Activision son saniyede treyarcha verdi, ondan böyle oldu ama yine iyi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CoD'un genel olarak yaptığı iş: modern savaş temasını işlerken bir yandan WW modelini geliştirip sunması bence. Çünkü baktığımızda Call of Duty 4: Modern Warfare (Hayali 3. Dünya Savaşı)'dan sonra çıkarttıkları Call of Duty: World at War (2008) (2. Dünya Savaşı, Pasifi Cephesi), keza Call of Duty: Infinite Warfare'dan 1 yıl sonra çıkarttıkları Call of Duty: WW2 (2017) dediğim teze argüman olabilecek nitelikte 😀. Ama Battlefield serisini incelediğimizde oyun sürekli paralel bir gelişim içerisinde. Yani CoD öngörülebilir iken Battlefield daha muallak olması beni baya heyecanlandırıyor.
Yani birisi 2042 diğeri WW2 temalı olacak diye mi söylüyorsunuz bunu?
 

Geri
Yukarı