Battlefield V %100 işlemci Kullanımı Sorunu

• Konuyu başlatan mrokn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 10.595

mrokn

Hectopat
Merhabalar RTX 2080 ekran kartı ve İ5 8600k ile BFV oyununda işlemci kullanımı çok yüksek oluyor.%85 ve %100 aralığında değişiyor.

İşlemci soğukluğu 60-70 derece arasında geziyor,bu normal ancak işlemci kullanımı çok yüksek.

Bazı araştırmalarım sonucunda bu sorunun oyuna eklenen patch ten sonra olduğu söyleniyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Merhabalar RTX 2080 ekran kartı ve İ5 8600k ile BFV oyununda işlemci kullanımı çok yüksek oluyor.%85 ve %100 aralığında değişiyor.

İşlemci soğukluğu 60-70 derece arasında geziyor,bu normal ancak işlemci kullanımı çok yüksek.

Bazı araştırmalarım sonucunda bu sorunun oyuna eklenen patch ten sonra olduğu söyleniyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
İşlemci kullanımı gayet normal. İ5 8400 BF1'de %80'den az olmuyordu, 8600K'nın V'te böyle olması normal, çünkü çoklu çekirdek performansı düşük. 2080 için 2K 1080P gibi olduğundan durumun bu. İşlemciye bu kadar yüklenmesinden bir sorun olmaz ancak sana tavsiyem bütçenin rahat olduğu bir ara(Ryzen 3000 çıktıktan sonra daha iyi olur bence) işlemci ve anakartı satıp Ryzen'e geç. R5 1600 kullanıyorum, BF1'de doğru dürüst %50 görmedim(1080P)

Komutun ne yaptığını açıklamak biraz zor. Kısaca oyuncunun göremediği yerlerin işlenmesini durduruyor. Akabinde performans artıyor.

Bir görüntünün üretilmesi için önce CPU tarafından basit hesapların (yapay zeka, oyun bilgileri, NPCler, sahnedeki nesne sayısı, temel çözünürlük bilgileri) yapılması gerekir. Sonra CPU bu, temeli hazırlanmış sahneyi GPU'ya gönderir ve çizip boyamasını talep eder. Kısaca, bir GPU görüntüyü ancak CPU tarafından tarifi yapılınca ve onay alınca çizebilir.

CPU, başka görevler de yapabildiği ve meşgul olabileceği için garanti olsun diye yedekli çalışır. Yani, 1. görüntüyü üretir, GPU'ya göndermez. 2. görüntüyü üretirken 1.yi gönderir. Böylece CPU i̇le GPU arasında bir görüntülük fark oluşur. GPU, bir kare geriden gelir.

Buna AMD Flip Queue Size diyor, Nvidia Render Ahead diyor.

Sizin verdiğiniz komut "GPU'ya göndermeden önce 4 tane yedek kare tut" demek. Böylece CPU'nun dinlenecek zamanı olabiliyor ama oyundaki hassasiyetiniz düşüyor. En büyük sorun da bu. Siz bir tuşa basıyorsunuz, ekrandaki karakteriniz bunu 4 kare sonra yapmaya başlıyor.

Özellikle Battlefield V gibi bir shooter oyunu için böylesine bir gecikme çok fazla. Rekabet şansınızı çok düşürür.

İşlemci kullanımı gayet normal. İ5 8400 BF1'de %80'den az olmuyordu, 8600K'nın V'te böyle olması normal, çünkü çoklu çekirdek performansı düşük. 2080 için 2K 1080P gibi olduğundan durumun bu. İşlemciye bu kadar yüklenmesinden bir sorun olmaz ancak sana tavsiyem bütçenin rahat olduğu bir ara(Ryzen 3000 çıktıktan sonra daha iyi olur bence) işlemci ve anakartı satıp Ryzen'e geç. R5 1600 kullanıyorum, BF1'de doğru dürüst %50 görmedim(1080P)

Mayıs yada Haziran ayı gibi işlemci ve anakartı değiştireceğim.Ryzen 3000 lerde sanırım Mayıs ayında çıkacak. Ryzen 7 ye geçmeyi düşünüyorum.
Daha önce Ryzen işlemci kullanmadım,ama İntel’den geçen arkadaşlarım çok memnunlar.

Zaten biliniyordu buna doğru döneceği. Intel alan herkes(özellikle İ3-İ5) er ya da gec bu sorunu yaşayacak. 7. Nesil alanlar zaten yaşıyorlar, 8 ve 9 da en geç seneye. Intel de HT kapattı, markadan yürümeye çalışıyor.

3000 serisi Ryzen leri bekliyorum, bakalım nasıl olacak.Mayıs ayında çıkacağı konuşuluyor ve gerçekten söylenen fiyatlara çıkarsa, Ryzen e geçmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı