Battlefield vs Call of Duty

CoD da çok severim ama bence battlefied
Battelfied oyunlarında her zaman üstüne bir şeyler konuluyor fakat CoD o iş çok az

Single için COD, Multi için hem COD hem BF. Multi için COD daha sakin, BF ise tam bir kargaşa, curcuna.

Oynanışta BF'nin mekanik üstünlüğüne dair tek örnek verir misin?
Bullet drop mekaniğini millet bilmezken dahi BF serilerinin tamamında vardı. Gunplay açısından CoD ile BF'yi karıştırmak Şahin ile Bugatti Veyronu 0-100 yarışına sokmaktan farksız.

Spray n Pray, skill ceiling namına gram bir şey barındırmayan bir oyun CoD. BF oyunlarında öyle lone wolf takılamazsın. BF takım oyunudur. CoD oynarken tek başına oyunu taşıyabilirsin. Bu da oyunun ne kadar dengesiz olduğunun göstergesi.

Al bak, 100 kill de alsan gidebiliyor oyun. Çünkü o bahsettiğin "sözde mekanikler olan" run n gun olayı BF'de sökmez.

Sesleriyle, modelleriyle, aşırı kolaya kaçan gameplayi ile CoD, abartıların oyunu. 2019 vs 2013 oyunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bullet drop mekaniğini millet bilmezken dahi BF serilerinin tamamında vardı. Gunplay açısından CoD ile BF'yi karıştırmak Şahin ile Bugatti Veyronu 0-100 yarışına sokmaktan farksız.
Saçma analojilerle demagojiye girmeyelim. Online için konuşuyorum, bullet dropun olması maplerin çok büyük olmasından kaynaklıydı. CoD (sadece referans olması açısından bu sayılarla veriyorum) 10x10 maplerde oynanırken BF 50x50 belki 70x70 maplerde oynanıyordu. Ama tamam, güzel mekanik, kabul ettim.

CoD'un spray and pray ile ne alakası var? Sadece TDM'lerde gördüğümüz köşelere pre aim ve prefire'dan bahsediyorsak o bambaşka bir olay. Yine gameplay mekaniği ile alakası yok ama açıklayayım, "lone wolf" takılınmamasının sebebi BF'nin daha çok casual oyuncuya hitap etmesidir. Refleksi, aimi ve genel mekanikleri iyi olan oyuncuyu değil, daha pısırık veya takımıyla oynayan oyuncuyu (veya oyuncuları) ödüllendirir. Ki bu da oyunun hem skill floorunu, hem de skill ceilingini aşağı indirir, kısırlaştırır oyunu. Sese falan girmişsin bir de, ne alakası var? Gameplay mekanikleri daha iyi (gerçekçi değil, üstüne basa basa iyi) diyorum, başka bir şey değil. Movement, aiming ve oyuncunun yaptığı akla gelebilecek neredeyse her şeyde CoD her zaman daha üstün olmuştur. Öbür konulara yorum yapmıyorum zaten, ve CoD'un stüdyolarının ne kadar beceriksiz ve tembel olduğu aşikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…