"Bayan" konusu

Feminazilere karı demek
Daha itici hitabı seviyorlar ya "karı" tam yerinde olur

Gerçekten çok itici ve size katılıyorum, tamamen sorun çıkarmak isteyen insanların yapacağı bir davranış.
Aynen öyle açık açık farkediliyor genelde canı sıkılan durup durmadık yere sorun çıkartmaya çalışıp ilgi isteyen şahıslar yapıyor bunu.

Bu tartışmanın özü bu değil ki.

Erkeğin karşılığı kadın; bayın karşılığı bayan; beyefendinin karşılığı hanımefendidir zaten. Buna karşı çıkan yok.

Bu "bayan" mevzusu, "kadın" kelimesinin kızlıkla, bekaretle vs ilgili görülüp "kadın" olmanın kötü bir şey olduğu gibi düşünülmesine karşı çıkan bir mevzu. Kadın kelimesi ayıp bir şeymiş gibi, kadın yerine bayan denilmesine kızılıyor yani kısaca.

Mesela, otobüslerde "erkek yanı-bayan yanı"; tuvaletlerde "erkek wc-bayan wc", kira ararken "erkek kiracı-bayan kiracı", "erkek öğretmen-bayan öğretmen" gibi. Bu şekilde yanlış kullanılınca hem kulak tırmalıyor hem de karşıdakinin "kadın" dememek için uğraşması, bağnazlıkla ilgili olabilir gibi bir mesaj veriyor, bu da rahatsız ediyor insanları.

Yani kız arkadaşınız da tartışmanın özünü anlamadan saçma bir şekilde savunmuş, siz de tartışmanın özünü anlamadan saçma bir nefret içerisindesiniz.

Son düzenleme:

Dişi varlık.

Öncelikle o şahıs kız arkadaşım değil. Aynı sınıftayız sadece ve keşke olmasaymış öyle. Ne sevgili ne normal arkadaş. Ama önemli değil bu kısım asıl kısıma geçeyim. Evet böyle düşünüp rahatsız olan vardır ama "Neden bayan diyorsun? Biz bayıyor muyuz yani nedir?" diyen bir çok kişi gördüm. Yani herkes dediğiniz konu yüzünden "Bayan" denilmesinden rahatsız olmuyor.

kız arkadaşım değil. Aynı sınıftayız sadece ve keşke olmasaymış öyle. Ne sevgili ne normal arkadaş.
Sevgili değil, kız cinsiyetindeki sınıf arkadaşınız olarak belirtme amacıyla söylemiştim. Sevseniz de sevmeseniz de aynı sınıfta eğitim gördüğünüz için sizin sınıf arkadaşınız o.

"Neden bayan diyorsun? Biz bayıyor muyuz yani nedir?" diyen bir çok kişi gördüm. Yani herkes dediğiniz konu yüzünden "Bayan" denilmesinden rahatsız olmuyor.
Kelime olarak da saçma bir kelime bence, "bay" kelimesi de itici aynı şekilde, bundan dolayı karşı çıkanlar da pek haksız değil açıkçası. Bayan kelimesinin kullanılıp da kendisinden çok daha iyi, çok daha şık olan "hanımefendi" kelimesinin kullanılamayacağı pek bir senaryo yok.

Bu arada kadın birine adam deseniz bile sıkıntı değil çünkü adam kelimesi hem erkekleri hem kadınları kapsıyor TDK ya göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…