Bayraktar kızılelma testleri başarıyla geçti

Eninde sonunda düzelmez. Paran değer kazanmadığı sürece eninde sonunda senin paran Endonezya rupisine döner. Halk umarım yaşanılanları unutmadan seçime girer yoksa ufak bir değişimle her şeyin değişeceğini düşünmek mantıklı bir seçim değildir.

Sorun bu zaten. Koca uçağın milletin eline oyuncak olması. Gerçi bizim ülkenin ulaşacağı maksimum siyaset bu kadar. Bir proje üret, onu seçim aleti olarak kullan. İster gerçekleştir veya gerçekleştirme.

İyi de Türk milletinin en büyük özelliğidir her şeyi bilmesi, her şeye burnunu sokması. Bu forum da bile örnekleri görünüyor hatta bu konuda bile.

Yani açıkçası ben bile burada mesajlarımı birilerini bir şeyleri anlatmaktan ziyade işin doğrusu da konu bulunsun diye yazıyorum. Yoksa bu sistemler senelerdir geliştiriliyor, 30'a yakın ülkeye ihracatı yapılıyor Baykar tarafından.

Şu da var, insanların en büyük hatası, Baykar'ı hala Bayrampaşa Organize Sanayi'de yıllık 5 bilemedin 6 adet TB-2 üretme hedefiyle çalışan bir firma sanması. Halbuki o eşiği geçeli nereden baksan 10 sene oluyor. Şu an resmi açıklamalara göre üretim kapasiteleri aylık 30 TB-2'ye kadar çıkabiliyor ki bu kapasiteleri... Hedefleri ne kadardır siz düşünün. 3000'den fazla personelleri var ve her sene de bunun en az 4'te 1'i oranında stajyer alıp yetiştiriyorlar.

Bu perspektiften bakınca Kızılelma'nın 2023'ten önce uçacak olması hiç tesadüf değil.

Son düzenleme:
O yuzden ben acikcasi bu konudaki haberi mantiksiz buldum. Bir seyin hem "savas ucagi" hem de "insansiz" olmasi asiri sacma.
Aşırı saçma değil, geleceğin teknolojisi bu ve geleceğin teknolojisine şu anda yatırım yapan çokça büyük ülke var. Halihazırda paylaştıkları, geliştirilme sürecindeki projeler var. Kapalı kapılar ardındaki projeler de illa ki vardır.

Savaş uçağında insan faktörünün faydaları olduğu gibi dezavantaj yarattığı durumlar da var. Sıralarsak:

1) Her şeyden önce bir muharip pilot eğitmek çok meşakkatli bir iş ve bunun ekonomik olarak da çokça götürüsü var. Milyon dolarlık sistemleri kullanan insanların milyon dolarlık eğitimler aldığına ve bunu yıllarca sürdürdüklerine emin olabilirsiniz.

2) Çok zor bir şekilde geliştirip, büyütüp, tecrübeli bir pilot yaptığın kişi elim bir kazada ölebilir, düşmanın eline geçebilir. 1 savaş uçağı düştüğünde sevinilecek tek şey pilotun yaşamasıdır ve kurtarılmasıdır. Çoğu ülke için 1 pilot, 1 uçaktan daha önemli konumdadır.

3) Pilota her ne kadar g-suit de verseniz, g eğitimi de döşeseniz, çok iyi eğitip tecrübelendirseniz de o bir insandır ve havada insanı kısıtlayacak birçok mevzu vardır. Bunları aşmanın en iyi yöntemlerinden biri insansız bir sistem yapmaktır. Düşünsenize yaptığınız uçakta oksijen sisteminden tutun, koltuk fırlatma teknolojisine bile ihtiyaç duymayacaksınız çünkü İNSAN OLMAYACAK. Düştüğünde pilotu kaybettik derdin olmayacak, vereceksin parasını alacaksın yenisini.

Bunlar ilk akla gelen sebepler. Bu teknolojinin insanın yerini alabilmesi için tabii ki çok zamana ihtiyaç var ve zaten bir anda geçiş olmayacaktır. (savaş uçakları için söylüyorum, UCAV için değil) Savaş uçakları daha komplike sistemlerdir. 6. Nesilde yarı insanlı, yarı otonom uçaklar görebiliriz. 7. nesli de 6. nesilden alınan tecrübe ve birikimler belirleyecektir.

Belki bu dediklerim 100 yıl sonra başarılır bilemiyorum orasını ama teknolojinin gittiği doğrultu burası. Baykar da bu vizyona sahip şirketlerden biri olarak Türkiye'yi bu konuda iyi bir konuma getirmiş durumda.

Son düzenleme:
Çok haklısınız. Savaş uçaklarına milyar dolar verileceğine, insansız savaş uçakları yapılsa daha kârlı çıkar. Birde bu insansız uçak savaşlarını, radarda gözükmeyecek şekilde tasarlanabilirse, o zaman düşman için büyük korku anlamına geliyor.

Devlet güçlü ama halkın refah seviyesi düşük, aynı Rusya'daki gibi, Çin'deki gibi.

İnanılmazsınız şu ülkede şu ekonomide halen hükümeti savunabilecek bir şey buluyorsunuz ya helal olsun.
Baykar özel bir şirket, alo? Ekonomiyle ne alakası var?

Whataboutism yapıyorsun. Ekonomi kötü durumda diye başka alanlarda gösterilen ilerlemeleri kenara mı atalım?

Baykar özel bir şirket, alo? Ekonomiyle ne alakası var?

Whataboutism yapıyorsun. Ekonomi kötü durumda diye başka alanlarda gösterilen ilerlemeleri kenara mı atalım?

Düşünmüyolar işte adamlar ekonomi kötü diye iktidarın her şeyi kötü yaptığını savunuyor ve bu iktidarla alakası yok özel firma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…