Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi

300319

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
63
Evet, gerçekten gurur duyucu bir gelişme daha. Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
Baykar ekibi, Cumhuriyetimizin 100. Yılına yetiştirmek için canla başla mücadele ettiğinin bir göstergesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TCG-Anadolu, başlangıçta F-35B'ler için tasarlanmamış mıydı?

TCG-Anadolu, başlangıçta F-35B'ler için tasarlanmamış mıydı?
F35'ler programdan çıkarılınca SİHA gemisine çevrildi. Buda dünyadaki ilk SİHA gemisini ortaya çıkardı. TF-X Kaan gibi yeni nesil muharip uçakları geldiğinde tekrardan dikey kalkış yapmaya elverişli bir gemiye çevrilir.

Daha önce Thielert Centrion motoru kullanmışlardı. Sonra bu firma hisseleri bir takım yolsuzluk davalarından dolayı dibe vurunca, bir Çin devlet havacılık şirketi tarafından satın alındı. PD-170 iiçin "%85-90 yerli malzeme" deniyor. Umarım Çin devleti bir takım lisans anlaşmazlıkları çıkmaz ilerde.

Güzel haberde Anadolu'da ne kadar etkili olacak o hep aklımı karıştıyor.

@Meraklı Turşucu TEI-PD170 yerli bir motor, lisanslı üretim değil. Kökeni de TEI-PD222'ye dayanıyor.

Aslında PD222 Baykar tarafından Akıncı için de düşünülüyordu. Ancak yerine hem daha güçlü hem de uçuş saati bakımından daha fazla deneyimi olan AI-450 ve PT6A-135 motorları tercih edildi.

CD-170 motorları ilk etapta Anka SİHA'larda kullanılıuyordu. Aksungur ise tamamen PD-220 motor etrafında geliştirildi.

Anadolu zaten caydırıcı bir güç ona lafım yok benim takıldığım TB3 ne kadar etkili olabilir.
TB3 günümüz dünyasına bakıldığında şuan dünyadaki f/p olarak en etkili araçlardan biridir. Gerek maliyetinin düşüklüğü ve düşük maliyetle tank, hava savunma füzesi, mevziler vb'in korkulu rüyasıdır. Coğrafyamızda mücadele ettiğimiz güçlere bakarsak F35'ten daha etkili bir araç olduğunu düşünüyorum TB3'lerin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı