Bayram Harçlıklarıyla Ne Yapacaksınız?

Artık bayram kültürü kalmadı kanımca. Küçükken her şey çok güzeldi. Artık kimse kimseyi ziyaret etmiyor, telefonla bile aranıp kutlanmıyor. Bir mesajla yetiniliyor.

Kimsenin bayram geldi diye mutlu olduğunu da sanmıyorum. Normal bir günden hiçbir farkı kalmadı. Annem babam hariç, en yakın aile fertlerimi bile ziyaret etmedik ailecek. O konumdayız. Ha edenler vardır elbette.
Bayram harçlığı ne? Yene biliyor mu?😀
Şaka bir yana şimdiye kadar hiç harçlık almadım. Yaşadığım ülkede böyle adetler yok malesef🙁

Hangi dine mensupsunuz? Müslüman'sanız ülke fark edeceğini sanmıyorum.

Artık bayram kültürü kalmadı kanımca. Küçükken her şey çok güzeldi. Artık kimse kimseyi ziyaret etmiyor, telefonla bile aranıp kutlanmıyor. Bir mesajla yetiniliyor.

Kimsenin bayram geldi diye mutlu olduğunu da sanmıyorum. Normal bir günden hiçbir farkı kalmadı. Annem babam hariç, en yakın aile fertlerimi bile ziyaret etmedik ailecek. O konumdayız. Ha edenler vardır elbette.

Hangi dine mensupsunuz? Müslüman'sanız ülke fark edeceğini sanmıyorum.

Bu gelenek küçük yerleşme yerlerin de var. Köyler gibi hala devam ediyor. İnsanların bir birini tanıdığı yerlerde.

Artık insanlar 5 yıllık karşı komşusunu tanımıyorlar 😅

O yüzden büyük şehirler de ölmeye devam edecek bu gelenek zamanla😕

Bu gelenek küçük yerleşme yerlerin de var. Köyler gibi hala devam ediyor. İnsanların bir birini tanıdığı yerlerde.

Artık insanlar 5 yıllık karşı komşusunu tanımıyorlar 😅

O yüzden büyük şehirler de ölmeye devam edecek bu gelenek zamanla😕

Gerçekten öyle.

Şuradan bir 10 yıl sonra falan tamamen yok olacağını bile düşünüyorum bu bayram kültürünün. Eskiden Müslüman olmasalar dahi insanlar birbirlerini en azından sevgi ve saygı için bile ziyaret edip, bayramlarını kutlarlardı.

Küçükken her şey çok güzeldi. Bayramlıklarımızı baş ucumuza serip uyurduk. Sabah kalktığımızda heyecanla uyanırdık, direkt olarak bayramlıklarımızı giyerdik. Atmosferi bile mutlu ederdi :)

Kitaplık alma niyetim var. Şu an kitaplığım yetmiyor, bazı kitaplar sağda solda. Yeni bir kitaplık alacağım. Artan ücretle birkaç oyun alırım herhalde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı