Bazı markalar niye her türden ürün yapıyorlar?

Enahaine

Decipat
Katılım
27 Haziran 2022
Mesajlar
3.462
Makaleler
1
Çözümler
8
Merak ediyorum da bazı markalar (Rampage gibi) her türden üründe isimleri geçiyor. PSU'dan tut monitöre kadar bunun sebebi nedir? Şahsen ben olsam sadece bir şeye yönelip en iyi ürünü çıkartmaya çalışırdım.
 
Para kazanmak için ne kadar çok sektör o kadar çok para.
 
Tek üründe %20 kar mı yoksa birden fazla üründe %10 kar mı? Kalite umrunda değil zaten öyle markaların, ürün satsın, 6 ay sonra bozulur bozulunca ucuz olduğu için yine bizim markayı alır diye düşünüyorlar.
 
Tek bir amaç üzerinden giderlerse ürünleri gibi kazançları da sabit kalır.
 
Markadan markaya değişir. Kastınız Turbox, Rampage gibi markalarsa para kazanmak için dandik ürünlere logo basıyorlar genelde. Ancak mesela Bosch markasına bakalım, her telden malzeme üretiyorlar ve kaliteli de üretiyorlar. Ticari alanda, ev alanında, beyaz eşya vs. vs. çok fazla ürün üretip kaliteli de üretiyorlar. Markaya bağlı. Ancak hepsinin sonucu daha fazla para kazanmaya çıkıyor.
 
Merak ediyorum da bazı markalar (Rampage gibi) her türden üründe isimleri geçiyor. PSU'dan tut monitöre kadar bunun sebebi nedir? Şahsen ben olsam sadece bir şeye yönelip en iyi ürünü çıkartmaya çalışırdım.

Rampage gibi çoğu marka üretici değil. Fason olarak belli ülkelerde yaptırıp tedarik ediyorlar. Fason üretim sistemi çok gelişti. Örneğin Çin'de mouse üreticisi bir firma buluyorsunuz. Ürünü üretirken üzerine sizin logonuzu basıyor ve logonuzun basılı olduğu kutulara koyup göndermek istediğiniz tedarikçilere direkt gönderiyorlar. Böylece lojistikle uğraşmıyorsunuz ve sermayenizi stoka yatırmıyorsunuz.
Bu açıdan düşününce her sektöre atlamaları gayet normal.
Bir de farklı durumda olan firmalar var. Samsung mesela. İnşaat, elektrik, otomobil, tüketici elektroniği gibi birçok sektörde varlar. Bunun sebebiyse tamamen milliyetçilik. Ülkelerine başka markaları sokmamak için her işi yapıyorlar. Ülkemizde bulunan beyaz eşya üreticisi aynı zamanda otomobil üreticisi Koç Holding gibi düşünebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı