Bazı Oyunlarda Mide Bulantısı

ForAnAngeL

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
24 Şubat 2012
Mesajlar
6.465
Makaleler
30
Çözümler
70
Yer
Hell
Bu sorunu Kasım ayından itibaren yaşıyorum. Bazı oyunlarda belli bir süreden sonra mide bulantısı ve baş ağrısı yapıyor. Şu ana kadar Call of Duty Modern Warfare 2019 ve Gears 5'de yaşadım bunu. Battlefield oynarken böyle bir sorun olmuyor.

Aralık ayının sonunda göz doktoruna gittim. 0.5 astigmat dedi ve gözlük yazdı. Rahatsız olursan al dedi gözlüğü. Aldım ben de. Bu arada oyunlardaki ayarları değiştirmeyi denedim. Blur ayarları, FOV vb. İnternette önerilen ayarları. Gözlük ile denedim hala hafif yaşıyorum bu sorunu.

En son dün akşam denedim Gears 5 ile. Kötü olunca dinlendim biraz ve bu sefer Battlefield 5'i denedim. Bir sorun olmadı.
Dikkat ettiğim nokta sorun yaşadığım oyunlarda karakter hareket halinde iken ekranın çok fazla hareket etmesi. Screen Shake yani.

Monitörde hangi ayarları değiştirebilirim bilmiyorum. Öneriniz varsa alabilirim. Daha önce böyle sorun yaşayan varsa neler yaptınız çözmek için? Tecrübelerinizi bekliyorum.
 
Uçak oyunlarında uçak döndükçe benimde başım dönüyor gözlerimi kapatıyorum o sahne geçene kadar sonra devam ediyorum geçmiş olsun
 
Ben zamanında bazı oyundaki patlamalar ve aşırı ışık yüzünden rahatsız oluyordum benzer şekilde. Bir süre o tip oyunları oynamadım. Zamanla geçmişti. Artık rahatsız olmuyorum.
 
Yıllar önce çocukken internet cafede aynı sorunu half life oynarken yaşamıştım. Hatta çok pis kusmuştum. İlerleyen zamanlarda spor ve dengeli sağlıklı beslenmeye başladım. Ondan sonra hiç bir sorun kalmadı.
 
İlginç gelebilir ama bende PUBG oynarken oluyordu. Loot yaparken sürekli bir oraya bir buraya dönüyoruz ya orada nedense midem bulanıyordu. Apex Legends oynarken hiç sorun olmuyordu. Nedenini çözemedim üstünde de pek durmadım açıkçası.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı