Bazı Oyunlarda Mide Bulantısı

Camera shaking ayarlarını düşürebildiğiniz kadar düşürün destekli oyunlarda. FOV ayarını oyunun fabrika ayarlarında olan düzeye çekin. Fazla düşük ve yüksek FOV bulantı ve baş dönmesi yapabilir.
Ayrıca monitör ışığının arka plan ışığını düşürmeyi ve göz koruma modunu aktifleştirin, mavi ışığa maruz kalmamaya çalışın. Koltuğunuz oyun oynadın da hareket ediyor ise onu yapmamaya çalışın. Mümkün ise monitörü gözünüzün tam hizasına yerleştirin.
Son olarak konsantrasyonu düşürecek etkenler kullanabilirsiniz. Bu kişiden kişiye değişebilir monitör arkasından yanan ışık bir seçenek mesela.
 
İlginç gelebilir ama bende PUBG oynarken oluyordu. Loot yaparken sürekli bir oraya bir buraya dönüyoruz ya orada nedense midem bulanıyordu. Apex Legends oynarken hiç sorun olmuyordu. Nedenini çözemedim üstünde de pek durmadım açıkçası.
Halbuki Apex Legends daha hızlı bir oyun.
 
Ben Dead Space 1 oynamanızı tavsiye ederim. Biz uykudan önce abi kardeş oynuyoruz, bakmayın öyle ismi olduğuna, çok aile dostu bir oyundur kendisi, eğitim amaçlı oynayabileceğiniz rahatlatıcı huzur verici bir oyundur.
 
Bu sorunu Kasım ayından itibaren yaşıyorum. Bazı oyunlarda belli bir süreden sonra mide bulantısı ve baş ağrısı yapıyor. Şu ana kadar Call of Duty Modern Warfare 2019 ve Gears 5'de yaşadım bunu. Battlefield oynarken böyle bir sorun olmuyor.

Aralık ayının sonunda göz doktoruna gittim. 0.5 astigmat dedi ve gözlük yazdı. Rahatsız olursan al dedi gözlüğü. Aldım ben de. Bu arada oyunlardaki ayarları değiştirmeyi denedim. Blur ayarları, FOV vb. İnternette önerilen ayarları. Gözlük ile denedim hala hafif yaşıyorum bu sorunu.

En son dün akşam denedim Gears 5 ile. Kötü olunca dinlendim biraz ve bu sefer Battlefield 5'i denedim. Bir sorun olmadı.
Dikkat ettiğim nokta sorun yaşadığım oyunlarda karakter hareket halinde iken ekranın çok fazla hareket etmesi. Screen Shake yani.

Monitörde hangi ayarları değiştirebilirim bilmiyorum. Öneriniz varsa alabilirim. Daha önce böyle sorun yaşayan varsa neler yaptınız çözmek için? Tecrübelerinizi bekliyorum.
Bende wolfenstein 3d yüklemiştim fantezisine.Aynısı oluyordu.Oynayamıyoruz resmen.
 
Klasik müzik dinleyin. Özellikle ufka baktıracak türlerden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Belki saçma gelebilir ama ben Metin2 oynarken çok uzun süre PC başında kalıyordum. Bazı günler 15 saat oynadığım oldu. Skype'de arkadaşlarım varken hiç bir sıkıntı olmuyor ama kimse yoksa ve yapmam gereken görevler veya para kasmam gerektiği için uzun süre oyunun başında kalmam zorunda kaldığımda canımın sıkıldığından mıdır yoksa başka bir sebepten ötürümüdür bilemem ama midem bulanır, ter basar ve başım ağrırdı. 2 sene içinde belki 10 kez filan başıma gelmişti ve hepsinde tek başıma oyundaydım.
 
İlginç gelebilir ama bende PUBG oynarken oluyordu. Loot yaparken sürekli bir oraya bir buraya dönüyoruz ya orada nedense midem bulanıyordu. Apex Legends oynarken hiç sorun olmuyordu. Nedenini çözemedim üstünde de pek durmadım açıkçası.
Aynısı arkadaşımda Minecraft bende de PUBG oynarken oluyor. Yapıcak bir şey yok zamanla alışıyorsun.
Zamanla geçiyor mu? Yani alışıyor mu vücut?
Monitör 165 Hz. Acer Predator xb271hua modeli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı