Bazı programlar CPU ısısını yanlış gösterebilir mi?

tytaNNN

Kilopat
Daha fazla  
i7 4770K 3.5GHz'den 3.7GHz'e overclock'lanmış sıvı soğutmalı işlemcim var. Advanced System Care adlı programda işlemcimin ısı değerleri boşta 60, yükte 70-75'leri izliyordu. Bu sebeple radyatör fanını daha kaliteli bir fanla değiştirdim. Değerler değişmedi. Bir de değerler saçma bir şekilde durmadan değişiyor, yani saliselik aralıklarla 50-55 arasında değişiyor. Daha sonra SpeedFan indirdim orada değerler boşta 40 derece, stres testinde 5 dk içinde 45 dereceye çıktı. Ben hangisine inansan bilemedim. SpeedFan daha mantıklı geldi. Sizce sorun nedir, ısılar normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gösterebilir. Advanced System Care ve diğer uygulamalarını önermiyorum.
HWMonitor ve AIDA64 kullanabilirsiniz doğru raporlama için.

Advanced System Care ve IObit firmasının diğer uygulamalarını bir süreliğine kullandım. Sistemi ferahlatıp stabilize edeceğine arka planda sürekli çalışır halde oldukları için daha çok yavaşlatıyorlar.

HWMonitor kullanıyorum tavsiye ederim.

Teşekkürler HWMonitor ve AIDA64'te değerler aynı ve normal. Advanced System Care'ı da silmem iyi olur dediğiniz gibi sisteme yük oluyor.

ASC'yi kullanıyorum ve hatrı sayılır derecede sisteme etkisi var. Ama arka planda çalışmasına müsade etmiyorum gerektiğinde manuel olarak çalıştırıp işimi görüp tekrar kapatıyorum. Driver booster adlı uygulamayı şiddetle tavsiye ederim tüm driverları güncelleyip kuruyor ve tabiki onuda kendime göre yapılandırdım.
NOT: ASC İşlemci sıcaklığını doğru göstermiyor. Bu konuda iyi değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı