Bazı sorunlara basit çözümler

borghesia

Hectopat
Yer
İlkadım, Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2080 - 2600X
1 yıl önce hiçbir sıkıntısı olmayan internetim, gene hiçbir sıkıntısı olmadan birden kesildi. LAN kablosunu görmüyordu. Araştırdım binbir türlü kodlar, aranması gereken hizmetler vs. forumda dolaşırken gene herkesin etkili olabilecek ama bende hiçbir işe yaramayan çözüm yollarını okurken, belki 10 sayfalık soru başlığından orta sayfalardan bir cevap;
--RAM'leri çıkar tak yap.
Denedim ve oldu çok mantıksız geldi ama oldu.

1 ay geçmemiştir açtığım soru başlıklı konunun üstünden. Mavi ekran hatası. Steam açılırken bile başlangıçta yaptığı güncellemeden dolayı sistemim çöküyordu. Çözüm için cevaplar yağdı. Memtest86'lar HD Tune Pro ile disk taramaları. CMD kodları vs. Hiçbir taramada gram bir hata bir sorun yok her şey güzel olması gerektiği gibi ama hala her açtığımda sistemim çöküyor. Bir umudum kalmadı artık SSD'yi servise yollamak için çıkarttım. Eski laptopumda olan HDD'yi takmaktı amacım servisin işi bitene kadar. Eski HDD yerine SSD'mi geri taktım dalgınlık ve hüzünden olması gerek. Mantıksızca sorun gene düzeldi. Şu an kusursuz bir şekilde hem sistemim hem SSD'im çalışıyor.

Son tak çıkar ile sorunu çözdüğüm anım, monitörüm.
Sömestr bitimi, dönem açılayacak. Hali ile kış ayı ve Karadeniz'de okuyorum. Evime geldim, ilk işim sistemime bakmak tozunu pisliğini almak açıp takılmak. Bir nevi özlem gidermek. Ve açtım, monitörde bir renk dalgaları, bir taraf yeşil diğer taraf tepe taklak olmuş, ortası yeşil mor pembe karelerden oluşan bir tablo... Herkesin ilk aklına gelen durum aklıma geldi. Ekran kartım gitti. Temizlerken acaba vida ile bir yerini mi çizdim ne bileyim takarken soketi mi kırdım? Açıp gene bakmaya da çok korkuyorum. Telefondan araştırmaya başladım. Servise yollayın, ekran kartınız gitmiş geçmiş olsun vs. gene bir umudum kalmadı gene servis yollarına düşücektim ki bir videoya rastladım. Ekran kartı bozulduğu nasıl anlaşılır başlıklı. Abimizin ilk söylediği laf şu;
--Öncelikle kabloları kontrol edin düzgün taktığınıza emin olun.
Dedim ya kara kış ayları. Doğalgaz kapalı evde de yokum genleşmiş midir, esnemiş midir bilemem bir şekilde DP kablosu temassızlaşmış. Çıkar tak yaptım tahmin edin ne oldu bu durum da servise gitmemi önledi sorunum düzeldi.

Bu uzun yazının anılar ile harmanlanmış özeti, klişe de olsa basit de gözükse mantıksız da olsa siz bir çıkarın ve takın. Komutlar, programlar da çözer elbet ama Memtest86 tek başına 6 saatinizi alır.

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arabanın angel farını takmak için arabanın tesisatından elektrik kablosu kesmek. Arabanın üst kapağından çıkan yağı bir parça iç lastik ile çözmek. Düz mantık her daim sorunları çözer.

Son düzenleme:
Ek olarak benim de tak çikar ile çözdüğüm problemler.
1-Herşeyin tamam ama yinede görüntü alamıyor musun?
+RAM tak çıkar.
2-Klavyendeki tuşlar çalışmıyor ve sen klavyenin tuşlarinin bozulduğunu mu düşünüyorsun?
+Klavyeni tak çıkar.
3-Discord da arkadaşlarınla konuşurken sesin karşı tarafa gitmiyor mu?
+Mikrofonu tak çıkar.

Ek olarak RAM'in ucunu silgi ile silebilirsiniz HDD vs SDD dahil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı