BB50M DS3H ve 5900X uyumlu mu?

Hocam peki ben 5600X ve bu anakartı aldım daha sonra 5900X e geçmek istersem B550'e Gaming gibi bir anakart ile değiştirebilir miyim umarım anlamışsınızdır pek anlatamadım gailba 🙂
5900x'i tam performans kullanmak istiyorsanız x570'in en sağlam modellerini öneririm.
5900X'i tam performans kullanmak istiyorsanız X570'in en sağlam modellerini öneririm.

Yani şöyle yapabilirsiniz 5600X alırsınız X570 Anakart alırsınız şimdiden. Sonra elinize para geçtiğinde 5600x'i satıp 5900x geçebilirsiniz.

Hocam peki B550 Aorus Elite 5900X tam performans olarak çalışmasını sağlar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buna yakın bir performans verir muhtemelen ama yeterli gelmeyebilir. Videodaki b550 anakart x570lerle kapışıyor. Sizin dediğiniz anakart onun alt modeli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buna yakın bir performans verir muhtemelen ama yeterli gelmeyebilir. Videodaki b550 anakart x570lerle kapışıyor. Sizin dediğiniz anakart onun alt modeli.

Çünkü 5900x gerçekten çok güçlü bir işlemci. 12 çekirdekten bahsediyoruz.

Son düzenleme:

Buna yakın bir performans verir muhtemelen ama yeterli gelmeyebilir. Videodaki B550 anakart X570'lerle kapışıyor. Sizin dediğiniz anakart onun alt modeli.

Çünkü 5900X gerçekten çok güçlü bir işlemci. 12 çekirdekten bahsediyoruz.

Hocam ama neden yeterli gelmez? Aorus B550 Elite anakart?

Hocam ama neden yeterli gelmez? Aorus B550 Elite anakart?
Size kalmış hocam. Alın sıkıntı çıkartmaz ama yeterli gelmeme sebebi anakartın yeterli besleme gücüne sahip olup olmadığına bağlı. Frekansı etkiliyor yani. 4.5 ghzde çalışacağına 4.3te çalışır vs. belki bazı sorunlar yaratabilir ayar çekerken veya oc atamazsınız kesinlikle çünkü anakart izin vermez.O tür sebeplersen dolayı forumdaki çoğu kişi sıcak bakmaz 5900x b550 ikilisine. Kısaca 5900x alırsınız ama verimli kullanamazsınız tam gücünü alamazsınız işlemcinin. Konu tamamen bundan ibaret yoksa b550ye 5900x taktım oyunlar kasıyor gibi bir olay yok. Eğer anakarta çok para vermek istemiyorsanız b550 aorus elite alın geçin hocam ama üstteki yazdıklarımı dikkate alarak. Dengesiz bir ikili oluyor çünkü.
Size kalmış hocam. Alın sıkıntı çıkartmaz ama yeterli gelmeme sebebi anakartın yeterli besleme gücüne sahip olup olmadığına bağlı. Frekansı etkiliyor yani. 4.5 GHz'de çalışacağına 4.3'te çalışır vs. belki bazı sorunlar yaratabilir ayar çekerken veya OC atamazsınız kesinlikle çünkü anakart izin vermez. O tür sebeplersen dolayı forumdaki çoğu kişi sıcak bakmaz 5900X B550 ikilisine. Kısaca 5900X alırsınız ama verimli kullanamazsınız tam gücünü alamazsınız işlemcinin. Konu tamamen bundan ibaret yoksa B550ye 5900X taktım oyunlar kasıyor gibi bir olay yok. Eğer anakarta çok para vermek istemiyorsanız B550 Aorus Elite alın geçin hocam ama üstteki yazdıklarımı dikkate alarak. Dengesiz bir ikili oluyor çünkü.

Mesela bende i7 10700F var gidipte B460 almadım zamanında Z490 aldım hem ileride 11900K veya 11700k geçerim diye. Anakart gerçekten performans katan bir unsur sisteme. 5900X alırsanız en az 3bin TL'lik bir anakart o sistemi tam performans kullanmanızı sağlar. Bazı anakartlar soğutmayı bile etkiliyor.
Size kalmış hocam. Alın sıkıntı çıkartmaz ama yeterli gelmeme sebebi anakartın yeterli besleme gücüne sahip olup olmadığına bağlı. Frekansı etkiliyor yani. 4.5 ghzde çalışacağına 4.3te çalışır vs. belki bazı sorunlar yaratabilir ayar çekerken veya oc atamazsınız kesinlikle çünkü anakart izin vermez.O tür sebeplersen dolayı forumdaki çoğu kişi sıcak bakmaz 5900x b550 ikilisine. Kısaca 5900x alırsınız ama verimli kullanamazsınız tam gücünü alamazsınız işlemcinin. Konu tamamen bundan ibaret yoksa b550ye 5900x taktım oyunlar kasıyor gibi bir olay yok. Eğer anakarta çok para vermek istemiyorsanız b550 aorus elite alın geçin hocam ama üstteki yazdıklarımı dikkate alarak. Dengesiz bir ikili oluyor çünkü.

Mesela bende i7 10700F var gidipte B460 almadım zamanında Z490 aldım hem ileride 11900K veya 11700k geçerim diye. Anakart gerçekten performans katan bir unsur sisteme. 5900X alırsanız en az 3bin TL'lik bir anakart o sistemi tam performans kullanmanızı sağlar. Bazı anakartlar soğutmayı bile etkiliyor.
b550 anakart olarak almanız gereken minimum bu olmalı bence

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı