BC Code 124 mavi ekran

Eksik veya bozuk sistem dosyası/dosyaları olabilir.

Arama kutusuna Komut İstemi yaz, Komut İstemi'ne sağ tıkla ve ardından Yönetici olarak çalıştır'a tıkla.

Açılan Komut İstemi penceresine sfc /scannow yaz ve ENTER tuşuna bas. Doğrulama tamamlandığında, Komut İstemi penceresinin ekran görüntüsünü aldıktan sonra burada paylaş.

Yüklemek istediğin resim en fazla 1MB boyutunda olmalı ve JPG/JPEG formatında olmalı.

Resim yüklemek için aşağıda bulunan resimdeki işaretli yere tıkla.

fdsgffdg.jpg

Aslında her şey yeni aldığım hyper 212 LED soğutucuyu monte etmemden sonra başladı. Ama soğutmada sıkıntı yok.

RAM'leri memtestten past 1 geçene kadar test ettim, hiç kırmızı girdi çıkmadı. Sonra tek tek denedim. İkisinde de mavi ekran aldım. Sistem boştayken herhangi bir sorun yok. Ama oyuna girmeye çalıştığımda ya da bilgisayar özelliklerinden performans derecelendirme (windows 7) yaptığımda yani yük altına girdiğinde mavi ekran alıyorum. 100'e kadar bişey sayıyor sonra restart atıyor. Açılınca da minidump ''bccode 124 veya 101'' gibi hatalar veriyor.

Bu arada 2012'de makineyi topladığımdan beri hiç BIOS güncellemesi yapmadım ben. Acaba BIOS güncellesem sorun düzelir mi? Öyleyse bile bu hatayı niye şimdi, soğutucu değişiminden sonra verdi. Kafam çok karışık :/

Sistem taramasında çıkan cbs.log dosyası da windowsu güncelleyince düzeliyor sanırım.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bozuk dosyalar buldu, ancak bazılarını onaramadı. Sorun net şekilde ortada.

Windows 7 ISO dosyasını yeniden indir ve ardından Rufus yazılımı ile USB Windows 7 kurulum diski oluştur, ardından USB kurulum diskiyle Windows onarımı gerçekleştir.

Son çare Windows 7/8.1/10 ISO dosyasını indir ve temiz kurulum yap.

Temiz kurulum nedir? Temiz kurulum; diskteki tüm bölümleri sildikten ve diski tamamen biçimlendirdikten sonra yeniden indirilmiş ISO dosyası ile yapılan kuruluma denir.

Bilgisayarına Windows 10 kurmak istiyorsan; UEFI Windows 10 Kurulum USB’si Hazırlama rehberinden faydalanabilirsin.

Sistem bileşenlerinin tümünün "tam" adını yazarak paylaşır mısın?

Çok teşekkür ederim. HDD tamamen boşaltıp, biçimlendirip buradan indirdiğim bir win7 kuracağım. Ancak yanlış anlamazsan şunu da sormak istiyorum. Acaba sorun sadece yazılımsal bir sorun mu? Çünkü soğutucu değişiminden önce böyle bir şey yoktu. Bağlantıları da kontrol ettim aslında ama yine de tesadüf gibi gelmiyor bana bu durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yazılımsal görünüyor, işlemci soğutucusu yazılıma etki edemez. Eğer Windows 7 ISO dosyasında bir hata varsa, o ISO dosyası ile yapılan kurulumda da hata olur. O yüzden doğru düzgün ISO dosyası indir, yeniden indir, mümkünse resmi sitesinden indir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı