be quiet! BL091 fan egzoz fanı olarak kullanılabilir mi?

Oguz7144

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
b
Şu an Rampage reaction denen leş kasayı kullanıyorum. Fanları dogrudan PSU'ya baglı oldugu icin son gücte calısıyorlar sürekli.

2 gün önce de 2. el Corsair Spec 01 kasa aldım.

Eski kasa ama tarzını seviyorum. Şimdi buna 3 adet Be Quiet BL0901 fan takabiliyorum 2 öne 14mm 1 egzoz olmak üzere.

Sormak istediğim soru şu: ( be quiet! BL091 beyaz : Amazon.com.tr: Bilgisayar ) 3 adet bu fandan alsam 1 tanesini egzoz fanı nasıl yapabilirim? Yani 2 adeti içe hava çekerken diğeri dışarı nasıl verecek? Bunu nasıl ayarlıyoruz egzoz fan için ayrı üretilmiş mi olması gerekiyor yoksa her fanın içe veya dışa hava vermesini ayarlayabiliyor muyuz?

Diğer sorum şu: Bu 3 fanı aldım diyelim bunları Gigabyte B450M-H (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B450M-H-rev-10#kf) anakartımda çoklayıcı olmadan fan kontrolcü olmadan takıp kullanabilir miyim? Fanlar 3 pinli.

Son olarak bu fanlar yerine önerdiğiniz daha sessiz fan öneriniz var mı? Bu fanlar 900RPM de 14.6 dba ses cıkarıyor yanı cok düsük bir oran bu. Fan vida girişleri de silikon kaplama oldugu ıcın ses cıkarmıyor sallantıya baglı olarak.

Son bir sorum daha var KB'yın Rampage kasamın önü açık vs ve 3 ön 1 arka 12mm fandan oluşuyor. Corsair Spec 01 kasaya geçince 2 X 14mm fan + 1 14mm egzoz fan sıcaklıgı cok yukseltır mı? Kasa içinde gbyte 3060 Ti 3 fanlı model - R5 5600 var

Dosya Ekleri

• da.jpg
    da.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 42
  • da 2.jpg
    da 2.jpg
    82,2 KB · Görüntüleme: 43
  • sa1.png
    sa1.png
    316,1 KB · Görüntüleme: 34
  • sa2.png
    sa2.png
    723,6 KB · Görüntüleme: 38
  • sa 3.png
    sa 3.png
    295,4 KB · Görüntüleme: 43
Kasanızın egzoz fanı olarak 140mm kullanamazsınız. 120mm bir fan bakmanız gerekmekte. 3 tane alsanız da kasanızda takacak yer olarak ön kısım mevcut. Ancak 2 adet mi yoksa 3 adet mi 140mm sığar onu anlayamadım.

Kasanızın egzoz fanı olarak 140mm kullanamazsınız. 120mm bir fan bakmanız gerekmekte. 3 tane alsanız da kasanızda takacak yer olarak ön kısım mevcut. Ancak 2 adet mi yoksa 3 adet mi 140mm sığar onu anlayamadım.
son resımde 2 adet takılabılır dıyor isteğe bağlı

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı