Kule tipi soğutucu fanı egzoz fan olarak kullanılabilir mi?

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde M4-12Xpro kule tipi soğutucu var. Bu soğutucunun fanını söküp kasanın üstüne egzoz olarak takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer arkada varsa üste takmana gerek yok. Fanı pek iç açıcı gibi durmuyor, hakkında bilgi bulabileceğimi de pek düşünmüyorum. Takarsan bir şey olur mu hayır olmaz ama pek gerek yok.

Eğer arkada varsa üste takmana gerek yok. Fanı pek iç açıcı gibi durmuyor, hakkında bilgi bulabileceğimi de pek düşünmüyorum. Takarsan bir şey olur mu hayır olmaz ama pek gerek yok.
Elimde fazladan var şu an ne yapsam diye düşündüm. Fan kötü bir fana benziyor fakat %5 te olsa bir katkı sağlayabilir belki.

Elimde fazladan var şu an ne yapsam diye düşündüm. Fan kötü bir fana benziyor fakat %5 te olsa bir katkı sağlayabilir belki.
Daha fazla fan daha iyi olmak zorunda değil. Taktığın bir fan hava akışını kötü yönde etkileyebilir mesela, bu da sıcak havanın kasa içerisinde kalmasına neden olabilir.
Üste tek bir fan takmanın zararı olacağını sanmıyorum ama dediğim gibi pek etkili olmaz muhtemelen. Denemek istiyorsan deneyebilirsin.

Teknik olarak mümkün, kullanabilirsiniz. Fakat fanın üfleme gücü hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Kasa fanı olarak iyi iş görüp görmeyeceği muamma diyebilirim.

@pawEn sizin bilginiz var mı acaba?
Tahminimce 40 CFM civarı bir fandır. Önde 3 tane normal arkada 1 tane egzoz fan var.

1500 RPM olduğu belirtilmiş, etkisi olur mu bilmiyorum ama deneyebilirsiniz.

Teknik olarak mümkün, kullanabilirsiniz. Fakat fanın üfleme gücü hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Kasa fanı olarak iyi iş görüp görmeyeceği muamma diyebilirim.

@pawEn sizin bilginiz var mı acaba?
Arkadaslar belirtmis zaten çoğu şeyi hocam.
@balkann Iadeyi denemediniz mi?

Arkadaslar belirtmis zaten çoğu şeyi hocam.
@balkann Iadeyi denemediniz mi?
2-3 kampanya ve kupon birden kullandım iade edince kampanya haklarım geri gelmiyormuş bana 170TL civarı bir fiyata geldi ürün. 170TL için iade etmek istemedim elimde bulunsun ileride lazim olur.

Bu arada fanı taktım denedim böyle birşey yapacak arkadaşlar için bilgi vereyim.

Hiç bir etkisi olmadi sadece görüntü olarak bir tık daha güzel duruyor. Ayrica fan 48CFM bu soğutucu modelinin fanı hakkında bilgi almak isteyenler için kaynak olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı