Be Quite! Pure Wings 2 BL081 vs MSI Torx vs Arctic F12

kenshin17

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Kasada yeterli kadar hava sirkülasyonu olmadığı için fanları değiştirmeye karar verdim.
2 önde, 2 üstte ve 1 de egzoz fanı olmak üzere 5 fan girişi var. Ön kısmın sadece alttan hava girişi var, bu sebepten hava basıncı yüksek fanlar takmak istiyorum.
Ön kısma takılı 1 adet Arctic P12 var, bu modelin fiyatı anormal arttığı için:

-> Be quite! Pure wings 2 BL081.
-> MSI torx.
-> Arctic F12.
Fanlarından birini takmayı düşünüyorum, hangisini önerirsiniz?
Ön kısmın fanlarının farklı olması herhangi bir problem yaratır mı?
Mevcudiyette egzoz fanım pek yeterli değil, egzoz fanı olarak Arctic F12'yi tavsiye eder misiniz?
Not: Fanların sessiz olmasını önemsiyorum.
Edit: Yukarıdaki fanların haricinde de 100-150 bandındaki fan önerilerine açığım.
Yok mu fikri olan?
Yok mu fikri olan?
Merhaba,

Kasada yeterli kadar hava sirkülasyonu olmadığı için fanları değiştirmeye karar verdim.
2 önde, 2 üstte ve 1 de egzoz fanı olmak üzere 5 fan girişi var. Ön kısmın sadece alttan hava girişi var, bu sebepten hava basıncı yüksek fanlar takmak istiyorum.
Ön kısma takılı 1 adet Arctic P12 var, bu modelin fiyatı anormal arttığı için:

-> Be quite! Pure wings 2 BL081.
-> MSI torx.
-> Arctic F12.
Fanlarından birini takmayı düşünüyorum, hangisini önerirsiniz?
Ön kısmın fanlarının farklı olması herhangi bir problem yaratır mı?
Mevcudiyette egzoz fanım pek yeterli değil, egzoz fanı olarak Arctic F12'yi tavsiye eder misiniz?
Not: Fanların sessiz olmasını önemsiyorum.
Edit: Yukarıdaki fanların haricinde de 100-150 bandındaki fan önerilerine açığım.
Yok mu fikri olan?
?

Son düzenleme:
Fanların farklı olması sorun yaratmaz. Arctic P serisi fanları kasada kullanmayı pek tavsiye etmiyorum. Evet başarılı fanlar ama soğutma sistemleri için optimize edilmişler, F serisi tercih edilebilir. Verdiğiniz fanlardan da Pure Wings 2'yi tavsiye ederim.

Fakat kasayı tabir edişinizden anladığım kadarıyla fan değişiminin sorununuzu çözeceğini düşünmüyorum. Öne isterseniz en iyi fanlardan dizin, önden hava alacak yeri yoksa işe yaramaz. Kasa modeli nedir? Muhtemelen fan yerine kasa değişimi daha iyi olacaktır.

Fanların farklı olması sorun yaratmaz. Arctic P serisi fanları kasada kullanmayı pek tavsiye etmiyorum. Evet başarılı fanlar ama soğutma sistemleri için optimize edilmişler, F serisi tercih edilebilir. Verdiğiniz fanlardan da Pure Wings 2'yi tavsiye ederim.

Fakat kasayı tabir edişinizden anladığım kadarıyla fan değişiminin sorununuzu çözeceğini düşünmüyorum. Öne isterseniz en iyi fanlardan dizin, önden hava alacak yeri yoksa işe yaramaz. Kasa modeli nedir? Muhtemelen fan yerine kasa değişimi daha iyi olacaktır.
kasam:

Kasanın ön kısmında 1 tane Arctic P12 var ve tek başına yetersiz, alt kısmı kapalı. Üst ve arka kısmına ise egzos fanları takılı 3 adet.
F12 serisi bir egzos fanı aldım mecut olanın performansı yetersiz olduğu için ama henüz deneme şansım olmadı.
Pure Wings 2 için hep tahliye fanı yazılmış, intake fan olarak kullanmam bu fanda uygun olur mu?

Bir de Id-Cooling Xf-12025 nasıldır? Max desibel olarak pure wings 2 ile aynı ama yorumlarda daha sesli çalışıyor denmiş hep.
Bir de çoklayıcı kullanıyorum fanlar için, anakartımda 4pin-tek giriş var ve mevcut bütün fanlar 3-pin. Çoklayıcı 4 pini destekliyor, bu aparata takacağım 4 pin bir fan diğer 3 pinlilerle çalışır mı?

Kasanın hava alacak yeri yok denecek kadar az, fan değişimi değil de kasa değişimi öneriyorum şiddetle.

Pure Wings 2'yi iki şekilde de kullanabilirsiniz, çok farklı performans elde edeceğinizi düşünmüyorum. ID-Cooling'in bu fanı da güzel görünüyor. Ses konusunda pek bilgim yok. Çoklayıcı konusundaki sorudan tam emin değilim, muhtemelen çalışır ama kesin bir şey diyemeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı