Bebe şampuanı araç yıkamada kullanılabilir mi?

Botox Reis

Hectopat
Herkese merhaba. Petrolde jeton fiyatları 80 TL'ye çıkınca kendim dışarıdan oto şampuanı almak daha mantıklı gelmeye başladı. Aracımı petrolde basınçlı suyla yıkayacağım, köpüğü ise kendim uygulayacağım. Evde zaten elimde mevcut olan bir bebe şampuanı var. Onu kullanmak mantıklı olur mu diye merak ettim. Aracım kırmızı renk, boyaya zarar vermesini istemem. Bebe şampuanı bu iş için uygun mudur, yoksa gerçekten oto şampuanı mı almam gerekir? Tecrübe veya tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oto şampuanı al. Ucuz ve dandik marka alma. Evde basınçlı pompa kullan. Gerekirse hortumun ucuna takılan aparatlardan kullan. Böylece su israfının önüne geç. Oto yıkama fırçaları arabayı net olarak çizer. Bunun için bir sünger veya mikrofiber eldiven kullanılabilir. 2 kova koy önüne. İkisini de su doldur ve sadece birini şampuan akıt ve köpürt. Önce arabayı su ile ıslat. Köpük ile yukarıdan aşağıya oval hareketler ile kapıdan aşağıya, kaputtan aşağıya ve bagajdan aşağıya gelmeden önce şampuansız olan yani sadece su dolu olan kova ile süngeri temizle. Ardından tekrar şampuanlı kovadan yararlanıp aracı temizlemeye devam et. İki kova mantığı en doğru tekniktir. Söylediğim üzere aracın etekleri en çok çamur toprak vb. olan yerler ve bundan dolayı alttan yukarıya yapma çünkü arabayı çizersin. Ardından durula. Not: Bölge bölge yıka. Her yeri temizlerken kuruyan şampuan iz yapar. Yani temizlediğinde 2-3 dakika geçmeden durula. Bölge bölge git yani. Jantlar için asperox gibi ilaçlar mantıklı. Hiçbir leke bırakmıyor ve tabii ki jantlar içinde özel süngerin olsun. Tavsiyem aracı yıkanyınca yine aynı iki kova mantığıyla kalan şampuanla da arabayı yıkayabilirsin. Böylece ne su israfı yapmış olursun ne de bu kadar uzun uzadıya yazmama rağmen kendini yormuş olursun. Camlar için camsil vs. etki etmiyor. Şampuan yeterli. Veya beyaz sirke kesinlikle çok etkili. Onun dışında başka bir şey kalmıyor zaten. Motor temizliği yapmak saçma ve gereksizdir. Periyodik bakımlarını yaptırman yeterlidir.

Oto şampuanı al. Ucuz ve dandik marka alma. Evde basınçlı pompa kullan. Gerekirse hortumun ucuna takılan aparatlardan kullan. Böylece su israfının önüne geç. Oto yıkama fırçaları arabayı net olarak çizer. Bunun için bir sünger veya mikrofiber eldiven kullanılabilir. 2 kova koy önüne. İkisini de su doldur ve sadece birini şampuan akıt ve köpürt. Önce arabayı su ile ıslat. Köpük ile yukarıdan aşağıya oval hareketler ile kapıdan aşağıya, kaputtan aşağıya ve bagajdan aşağıya gelmeden önce şampuansız olan yani sadece su dolu olan kova ile süngeri temizle. Ardından tekrar şampuanlı kovadan yararlanıp aracı temizlemeye devam et. İki kova mantığı en doğru tekniktir. Söylediğim üzere aracın etekleri en çok çamur toprak vb. olan yerler ve bundan dolayı alttan yukarıya yapma çünkü arabayı çizersin. Ardından durula. Not: Bölge bölge yıka. Her yeri temizlerken kuruyan şampuan iz yapar. Yani temizlediğinde 2-3 dakika geçmeden durula. Bölge bölge git yani. Jantlar için asperox gibi ilaçlar mantıklı. Hiçbir leke bırakmıyor ve tabii ki jantlar içinde özel süngerin olsun. Tavsiyem aracı yıkanyınca yine aynı iki kova mantığıyla kalan şampuanla da arabayı yıkayabilirsin. Böylece ne su israfı yapmış olursun ne de bu kadar uzun uzadıya yazmama rağmen kendini yormuş olursun. Camlar için camsil vs. etki etmiyor. Şampuan yeterli. Veya beyaz sirke kesinlikle çok etkili. Onun dışında başka bir şey kalmıyor zaten. Motor temizliği yapmak saçma ve gereksizdir. Periyodik bakımlarını yaptırman yeterlidir.
1- Sonax marka şampuanı almayı düşünüyorum.
2- Fırça boyayı çizeceği için kesinlikle kullanmam bunu biliyorum.
3- Jantlar için demir tozu spreyi kullanabilirim.
Bir de hocam araç içinde ön camı beyaz sirkeyle temizleyeceğim de çekçek kullanmayı düşünüyorum bu camı çizer mi? Bilgi için çok teşekkür ederim.

1- sonax marka şampuanı almayı düşünüyorum.
2- fırça boyayı çizeceği için kesinlikle kullanmam bunu biliyorum.
3- jantlar için demir tozu spreyi kullanabilirim.
Bir de hocam araç içinde ön camı beyaz sirkeyle temizleyeceğim de çekçek kullanmayı düşünüyorum bu camı çizer mi? Bilgi için çok teşekkür ederim.

Plastik her şey camı ya da arabayı çizer. Çekçek kullanmak aşırı saçma. Yapacağın şey çok basit. Araba kurutma havlusuyla önce camları kurulamak daha sonra arabanın tüm yüzeyini kurulamak. Ardından kurulama havlusunu yıkamana gerek yok. Sonuçta suyu çekiyorsun arabadan. Kaliteli bir şey al büyük olsun. Sonra direkt havadar bir yere ser. Bu şekilde kullanıma devam edersin. Her 3-4 kurulamada ise beyaz sabun sirke karışımıyla çitileyip durulayabilirsin. Hiçbir bezini makinede yıkama. Mikrofiber bezler makinede yıkama için tasarlanmamış elde temizlemeye ve sert müdahale uygun olmayan ürünlerdir.

Plastik her şey camı ya da arabayı çizer. Çekçek kullanmak aşırı saçma. Yapacağın şey çok basit. Araba kurutma havlusuyla önce camları kurulamak daha sonra arabanın tüm yüzeyini kurulamak.
Arabanın iç camı için demek istemiştim hocam. Sirkeli suyu fısfıs şişesine doldurup, önce cama sıkıp sonra mikrofiber bez ile kurulasam da olur mu?

Torpidoya gelebilir. Zamanla aşınma yapabilir dikkat et. En mantıklı sirkeli su karışımına bezi daldırıp güzelce sıkıp su akmayacak kıvama gelince ön camı ovalamak. Ardından kuru bir bezle üzerinden geçmek. Bu kadar. Klimayı ön cama vermemeye çalışın. Çünkü direkt olarak toz kalkıyor ve cama yapışır.

Torpidoya gelebilir. Zamanla aşınma yapabilir dikkat et. En mantıklı sirkeli su karışımına bezi daldırıp güzelce sıkıp su akmayacak kıvama gelince ön camı ovalamak. Ardından kuru bir bezle üzerinden geçmek. Bu kadar. Klimayı ön cama vermemeye çalışın. Çünkü direkt olarak toz kalkıyor ve cama yapışır.
Anladım hocam teşekkür ederim. Cam suyu deposuna ise markette aldığım mavi renkli camsil'i alıp, şişenin hepsini depoya boşaltıyorum. Bu yaptığım da doğru mudur?

Anladım hocam teşekkür ederim. Cam suyu deposuna ise markette aldığım mavi renkli Camsil'i alıp, şişenin hepsini depoya boşaltıyorum. Bu yaptığım da doğru mudur?

Hayır tabii ki de hocam. Cam suyu deposuna cam suyu adı altındaki ürünler dökülür. Camsil gibi kimyasal bir ürün konmaz. Şöyle düşün: direkt olarak silecek mekanizmasına zarar verir.

Reis benim bir petrolde araç yıkamayla ilgili konum vardı istediğim sonucu alamadım bir bakar mısın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı