Bedava Discord Nitro 18 TL kesip Nitro'yu vermedi

Discord hiçbir şeyi umursamıyor diye mazoşist ilkokul bebeleri tarafından tehdit edilmeyi umursamıyorsan sorun bende değil.

Salak değilsen tehdit edilebilme riskin yoktur zaten. Durumun Discord'un umursamazlığı ile bir ilgisi yok hala anlamıyor musun? Discord'u kapatsan Telegram'a geçerler Telegram'ı halletsen başka platforma geçerler konunun Discord ile ne alakası var kardeşim.

Hocam bir de donumuza kadar veri topluyorlar. O kadar veri toplamalarına rağmen mazoşist ilkokul panelci bebelerine bir şey olmaması garip. Sanki bana o verileri satıp parayı kırıyorlar gibi geliyor. Sonuçta o kadar verin var ama Türkiye'ye vermiyorsun. Tuhaf gerçekten.
Hocam topluyor toplamasına da hiçbir şey yapmıyor dediğiniz gibi. Yoksa toplanan verilerle bir kişinin 2. hesap oluşturması da engellenir, çoğu oyunun anti hile yazılımından daha iyi hile de tespit eder. Boş yere toplayıp satıyor kesin.

Hocam topluyor toplamasına da hiçbir şey yapmıyor dediğiniz gibi. Yoksa toplanan verilerle bir kişinin 2. hesap oluşturması da engellenir, çoğu oyunun anti hile yazılımından daha iyi hile de tespit eder. Boş yere toplayıp satıyor kesin.

Bir kişinin 2.hesabı oluşturmasının engellenmesinin tek yolu T.C. Kimlik ve doğum tarihi ile uyumlu bir şekilde kayıt yaptırmasıdır. Bunu da yapamaz. Discord'un Türkiye sınırları içerisinde bir yapılanması olmadığı için T.C. Doğum tarihi uyumunu yaptıramaz. Siz gerçekten çok farklı düşünüyorsunuz her şey çok basit sanıyorsunuz ya. Ayrıyeten birazcık bilginiz olsa Discord'un topladığı veri miktarının Google'ın topladığı veri miktarınının %5i falan olduğunu bilip bunları yazmazsınız bile.

Bir kişinin 2.hesabı oluşturmasının engellenmesinin tek yolu T.C. kimlik ve doğum tarihi ile uyumlu bir şekilde kayıt yaptırmasıdır. Bunu da yapamaz. Discord'un Türkiye sınırları içerisinde bir yapılanması olmadığı için T.C. doğum tarihi uyumunu yaptıramaz. Siz gerçekten çok farklı düşünüyorsunuz her şey çok basit sanıyorsunuz ya.
Aynı telefon numarasıyla yeri geliyor ikinci hesap oluşturulmasına izin veriyor. Discord bu ikinci hesap işlerini bu kadar umursuyor işte.

Her sistem güvenli hale getirilebilir, her güvenliğin de bir açığı olur.

TC doğum tarihi uyumunun bile aşılabilir olması buna bir örnek.

Öyle hocam. Mesela platformda bir sürü infaz videosu paylaşılıyor. Gördüğüm kadarıyla bu videoların olduğu sunucular raporlanmadığı sürece bir şey olmuyor. Denedim bunu. Bir sunucu raporlanmıştı ve ceza aldı. Aynı şekilde başka büyük infaz arşivi sunucusu raporlanmadı ve sunucu hala ayakta. Destek ve rapor sistemi Allah'a emanet zaten.

Aynı telefon numarasıyla yeri geliyor ikinci hesap oluşturulmasına izin veriyor. Discord bu ikinci hesap işlerini bu kadar umursuyor işte.

Her sistem güvenli hale getirilebilir, her güvenliğin de bir açığı olur.

T.C. Doğum tarihi uyumunun bile aşılabilir olması buna bir örnek.

İzin verir kardeşim niye vermesin. Steam'de mesela izin veriyor çoğu kurum izin veriyor. Bunun izin verilmediği tek platformlar ticaret siteleri, alım satım siteleri vs. Senin verilerin çalındı diye sohbet platformu uygulamayı eleştirip abicim bir kişi bir kere kayıt olsun ya. Bir telefonla niye çok kayıt yapabiliyoruz ya gibi şeyler söylemek mantıkla uyumlu mu acaba?

Discord diye bir platform olmasaydı bunlar TeamSpeak'lerde Skype'larda Telegram'da orada burada gezecekti. Olayın Discord ile bir alakası yok yani.Discordda gezmesinin tek sebebi en popüler platform olmasıdır.

İzin verir kardeşim niye vermesin. Steam'de mesela izin veriyor çoğu kurum izin veriyor. Bunun izin verilmediği tek platformlar ticaret siteleri, alım satım siteleri vs.
Şartı şu: Hesabın güven değerinin yüksek olması.

Yine bahsettiğiniz gibi bir durum pek yok.

Facebook'u ele alalım mesela. Aynı telefon numarasına iki hesap bağlanabiliyor. Hangisinin şifresini doğru girersen o hesaba giriş yapıyorsun.
İş şu noktada patlıyor, Facebook şifrede eşleşme istemiyor, şifrede benzerlik olsa bile giriş yapabiliyorsun hesaba.

Discord bu sistemden daha güvenli, en azından hesapla numara eşleşiyor. One to one.

Ben bunu özellikle denemiştim ama olmuyor. Sunuculardan atma, kendi kendine sizi banlama eğer bir sunucuda banlanırsanız ve sunucuya girip de telefon numaranızı yazarsanız (aynısını) o zaman sizi sunucudan banlıyor. Gibi bazı yan etkileri var.

Şartı şu: Hesabın güven değerinin yüksek olması.

Yine bahsettiğiniz gibi bir durum pek yok.

Facebook'u ele alalım mesela. Aynı telefon numarasına iki hesap bağlanabiliyor. Hangisinin şifresini doğru girersen o hesaba giriş yapıyorsun.
İş şu noktada patlıyor, Facebook şifrede eşleşme istemiyor, şifrede benzerlik olsa bile giriş yapabiliyorsun hesaba.

Discord bu sistemden daha güvenli, en azından hesapla numara eşleşiyor. One to One.

(Şartı şu: Hesabın güven değerinin yüksek olması.)
Bende bundan bahsediyorum işte. Ne gerek var ne gerek var? Burası bir ticaret platformu değil alım satım yapılan bir yer değil. Sadece ve sadece sohbet amacıyla kurulmuş bir platform. Sohbet amacıyla kurulmuş bir platformda hesap güvenlik değerinden niye bahsedelim. 2015'ten bu yana bunların hiçbiri tartışılmıyorken 2 veri çalındı diye bunları konuşmaya başladınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı