Bedava Performans Artışı: Intel Application Optimization Nedir?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
el-Core-12.-Nesil-Alder-Lake-Islemci-CPU-1742x1080.jpg

Intel, 14. Nesil Core serisi işlemcileriyle birlikte bir önceki nesle göre çok minimal iyileştirmeler yaptı. Mimari olarak hiçbir değişiklik yapılmadı, yalnızca küçük frekans gelişimleri gördük. Raptor Lake Refresh platformu donanımseverlerde bir iz bırakmasa da dikkat çeken bir teknoloji kullanıma sunuldu: Uygulama Optimizasyonu (Application Optimization-APO). Application Optimization, oyun ve uygulamaların ihtiyaç duyduğu kaynakları belirlemek ve yönlendirmek […]

Devamı: Bedava Performans Artışı: Intel Application Optimization Nedir?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

AMD'deki Ryzen Master gibi mi?

Yanlış bilgi
Yaptıkları berbat işi düzeltmeye çalışıyorlar, normal. 14. nesil tam bir saçmalık bana göre, 11. nesil gibi. Intel almanın pek bir mantığı yok, bir trafo ve soba istemiyorsanız.

Modele göre değişir hocam. Bende 12100F var stok fan ile çok ısınmıyor. Rakibi 5500 ise 95 dereceleri görebiliyor diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modele göre değişir hocam. Bende 12100F var stok fan ile çok ısınmıyor. Rakibi 5500 ise 95 dereceleri görebiliyor diye biliyorum.

5500'ü Prime95 Small FFTs'e vesaire sokmadığın sürece 95 dereceleri görmeyecek. 12100F'i sokarsan muhtemelen sen de benzer bir sonuç alırsın. 5500 oyunlarda stok fan ile fazla ısınan bir işlemci değil.

Yaptıkları berbat işi düzeltmeye çalışıyorlar, normal. 14. nesil tam bir saçmalık bana göre, 11. nesil gibi. Intel almanın pek bir mantığı yok, bir trafo ve soba istemiyorsanız.

14. nesili ayrıcalıklı kılmaya çalışıyorlar herhalde. :)

Gayet de var dostum. Kışa girdikten sonra doğalgaz açmamama rağmen odanın içi fırın gibi. Hele kardeşimin işlemci 100 dereceye çıkıyor sağolsun. Kış için oldukça ekonomik.

Ayrıca 12100F 4/8, 5500 6/12 bir işlemci. 👉👈

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı