Bedava Performans Artışı: Intel Application Optimization Nedir?

Gelmeyecek.


Ayrıca neyi beğenmedin merak ettim. 12100F ısınmıyor diyorsan Prime95'de sobaya dönüyor stok soğutucuyla.

Bende 13100F var
 
Bence 14. nesil tamamen bir silikon israfı, 13. nesil olan işlemcilerin overclock yapılmış hali demek çok yanlış olmaz zaten 10nm de kaldılar.
 
O gün ban yedim tam diyemedim. Sence öyle mi? Anti-Tüketici mi?
E tabi ki.

Çıkar sağlamak için sonsuza kadar sattığı ürüne destek veremez, verirse yeni ürün satamaz, ama burada 1 yıldan sonra desteğin kesilmesi çok kısa. Aynısı 2024 sonu 14. nesilin de başına gelecek.

@Spyhis anti-consumer'dan çevirdim. Tüketici dostu değil şirketler. Olmak zorunda da değiller zaten. Kâr amacı güden hiç bir şirket tüketici dostu bir politika izleyerek kârına kar katamaz, ben yalnızca 1 yıllık kısa bir zaman diliminden bahsediyordum ürün desteği süresi bakımından.
 
@Liberteen evet bence de çok doğru. Adamlar kullanıcılarını düşünse zaten kar yapamaz. Şimdi Intel 14. Nesil çıkarttı eski nesilde kalan adamları yeni seriye çekmesi gerekiyor. NVIDIA da aynı şekilde 4000 serisi çıkınca 3000 serisinin fişini çekti 5000 serisi çıkınca da yine satmak için 4000 serisine yapacak aynısını. Biz de ayak uydurmak zorunda kalıyoruz.
 
E tabii ki.

Çıkar sağlamak için sonsuza kadar sattığı ürüne destek veremez, verirse yeni ürün satamaz, ama burada 1 yıldan sonra desteğin kesilmesi çok kısa. Aynısı 2024 sonu 14. nesilin de başına gelecek.

@Spyhis anti-consumer'dan çevirdim. Tüketici dostu değil şirketler. Olmak zorunda da değiller zaten. Kâr amacı güden hiçbir şirket tüketici dostu bir politika izleyerek kârına kar katamaz, ben yalnızca 1 yıllık kısa bir zaman diliminden bahsediyordum ürün desteği süresi bakımından.

Yani tabii ki. Kendi ve şirketlerinin çıkarlarını tüketicinin çıkarlarından üstün tutuyorlar.

Eskisi gibi değil artık olaylar. Teknoloji hızlı gelişince sürekli yeni bir ürün ve teknoloji çıkartıyorlar.

İş ve sürekli oyun oynamayan biri zaten her 1.5 senede 2 senede bir ekran kartı almaz zaten. RTX 4070 Ti alan birisi dediğim durumda en az 2-3 sene kulanır rahat.
 
Öncelikle bedava performans değil. Intel işlemci yönetimini işletim sistemine bırakınca performans azalıyor. Böyle meşakatli bir ara zımbırtı geliştirmek zorunda kaldılar. big.LITTLE'ı optimize edemediler. Yani siz bedava performans değil, zaten parasını verdiğiniz performansı tam olarak alabilmek için kullanıyorsunuz.
 

Geri
Yukarı