Bedava sayılabilecek Windows 10 keylerinin sırrı nedir?

OEM anahtar kullanıp, OEM anahtar ile %80 CPU kullanımı alırsanız o zaman korsan diyebilirsiniz :) KMS gibi yollarla bu işi yapmak, araya 3. parti uygulamaları indirmek ile oluyor zaten. OEM anahtarı, tek tık ile girip işinizi hallediyorsunuz.

Ben de 20 TL'ye aldığım OEM ürün anahtarını kullanıyorum.
Sadece Microsoft desteği yok, o kadar.
Bu ürün anahtarları Microsoft tarafından toplu olarak satılır, alıcılar ise bunları N11 gibi sitelere koyarak satar.
Orijinal olmaması gibi bir durum yok.

OEM anahtar kullanıp, OEM anahtar ile %80 CPU kullanımı alırsanız o zaman korsan diyebilirsiniz :) KMS gibi yollarla bu işi yapmak, araya 3. parti uygulamaları indirmek ile oluyor zaten. OEM anahtarı, tek tık ile girip işinizi hallediyorsunuz.
Öyle olmadığını kendim denedim, gördüm. Win 7 Loader da kullanıyorum şu an.

Herkesin kendi tercih meselesi. Kimseye neden korsan kullanıyorsun deyip, konunun dışına çıkmayacağım. Diyeceğim 20-30 TL için sistemi güvensiz programlara, yasal olmadığı kullananlar tarafından da bilinen uygulamalara bulaşmamanız. Daha sonra olan sizin sisteminize, size olur. 20 TL için gerek var mı? Yok.

Ha, hala orijinal olmadığını düşünüyorsanız anahtarın, biraz da yabancı forumlara göz atabilirsiniz.

Öyle olmadığını kendim denedim, gördüm. Win 7 Loader da kullanıyorum şu an.
Görev yöneticisini açık bırakırsan arka planda çalışan Sppsvc uygulamasını görürsün. Uzun bir süre bu şekilde kullandım 5 10 dakikada bir çalışarak %90 cpu değerlerine çıkartıyor. Youtube üzerinde birçok videosu mevcut hatta regeditten 2 değerini 4 yaptığında sppsvc çalışmıyor ve key girin diyor. Yani crackli keyi siliyor. OEM de böyle bir şey söz konusu değil. Tamamen legal. Kurumlar ve öğrenciler için düşünülen bir key formu. İnsanların araştırmadan kendi bildiğini yazması "İllegaldir" demesi bugünlük bana yetti.

Bu ürün anahtarları Microsoft tarafından ticari kullanıcılara toplu olarak satılır. OEM key son kullanıcı için değildir. Adamlar boşuna mı 400TL'ye satıyor? Elalem gidiyor OEM key alıyor ticari amaçlı olarak. Ardından son kullanıcıya satıyor. Microsoft'tan alan kişi Microsoft'u dolandırıyor. O OEM keyleri satışa çıkarıyor. Onları alan da Microsoft'u dolandırıyor. Kimse bana OEM keyin legalliğini savunmasın.

Bilemedim. :kararsız: Bir ekran kartı düşün, 1200 TL fiyatı var. Biri sana 100 TL'ye satayım diyor. Ben bunda bit yeniği ararım. Öğrenci olsun olmasın, 590 TL'lik ürün en fazla, en aşağı 100 TL olur. Adamlar 20 TL'ye satıyor ilginç.
Bu ürün anahtarları Microsoft tarafından ticari kullanıcılara toplu olarak satılır. OEM key son kullanıcı için değildir. Adamlar boşuna mı 400TL'ye satıyor? Elalem gidiyor OEM key alıyor ticari amaçlı olarak. Ardından son kullanıcıya satıyor. Microsoft'tan alan kişi Microsoft'u dolandırıyor. O OEM keyleri satışa çıkarıyor. Onları alan da Microsoft'u dolandırıyor. Kimse bana OEM keyin legalliğini savunmasın.

Öyleyse, şayet, KMS'den farkı yok. Hayır ne kadar toplu olursa olsun kardeşim, WİN 10 PRO 1000 TL, sen bunu hadi toplu olarak sat, 200 TL olsun. Nasıl olur ya aklım almıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı