Bedava sayılabilecek Windows 10 keylerinin sırrı nedir?

Farklı konuları kıyaslama yaparak bir yere varamazsın. Ayrıca windowsun sürekli güncel bir şekilde kullanılması zaten microsoftun işine geliyor. Hala burda araştırmadan kaynağı belli olmayan insanların illegal demesi cidden üzücü bir durum. Sonuçta ağzı olan konuşuyor klavyesi olan yazıyor. İnternete hoşgeldiniz.

Farklı konuları kıyaslama yaparak bir yere varamazsın. Ayrıca windowsun sürekli güncel bir şekilde kullanılması zaten microsoftun işine geliyor. Hala burda araştırmadan kaynağı belli olmayan insanların illegal demesi cidden üzücü bir durum. Sonuçta ağzı olan konuşuyor klavyesi olan yazıyor. İnternete hoşgeldiniz.

Da hala, bir sürü kaynakta yasal olduğu söyleniyor diyorsun ama ben Micrososftun kendi sitesinden bulduğum kaynağı atıyorum. Bunu da sonradan farkına vardım, @TerabyteForever kaydettirebilirsin dedikten sonra araştırırkne denk geldim. Siz neyi araştırdınız.

OEM keyler anakarta kayıt edilip başka bilgisayarda kullanılamayan, Microsoft tarafından şirketlere toplu satıldığı için teknik destek alamayan lisans türüdür. Büyük şirketler ciddi miktarda bu lisanslardan alıp daha küçük firmalara satıyor. Daha sonra bu daha küçük firmalardan Durmaplay gibi firmalara satılıyor.

OEM keylerin bu şekilde kullanılması/satılması normalde yasak ama OEM keylere bu kadar düşmanlarsa tek tek tespit edip lisansları engellesin Microsoft. Denetim Masası'nda Windows etkinleştirildi diye yazıyorsa iş bitmiştir bana göre. Eminim Microsoft'da bu durumdan gayet memnundur. Herkese 1000 liradan satsa herkes KMSPico kullanmaya başlar.

Son düzenleme:
OEM keyler tek kullanımlık, Microsoft tarafından şirketlere toplu satıldığı için teknik destek alamayan lisans türüdür. Büyük şirketler ciddi miktarda bu lisanslardan alıp daha küçük firmalara satıyor. Daha sonra bu daha küçük firmalardan Durmaplay gibi firmalara satılıyor.

OEM keylerin bu şekilde kullanılması/satılması normalde yasak ama OEM keylere bu kadar düşmanlarsa tek tek tespit edip lisansları engellesin Microsoft. Denetim Masası'nda Windows etkinleştirildi diye yazıyorsa iş bitmiştir bana göre. Eminim Microsoft'da bu durumdan gayet memnundur. Herkese 1000 liradan satsa herkes KMSPico kullanmaya başlar.

İyi de bu söylem şuna benzemiş, "O zaman microsoft korsanı enlgellesin, banane" gibi olmamış mı?

Engellerlerse alırız tabi parasını verip. Ama yıllardır bu şekilde satışı yapılıp engellenmiyorsa demek ki kendileri de bu durumdan memnun. Microsoft'un önermediği ama yıllardır da engellemediği bir şey bu. Ben 50TL'ye aldım, kullanıyorum ve gayet memnunum. Bilgisayarım orijinal gözüküyor ve bütün güncellemeleri alabiliyorum. İsteyen alabilir ama 1000TL'ye.

Birçok kişi baya sallamış, zira OEM demek, ne şirketlerin toplu lisans alımı, ne okulların ne de öğrencilerin alımı için değilmiş. Adam 2009'da açıklamış, OEM demek, bir PC veya Laptop üreticisinin, toplu alarak donanıma özel kurulum yaptığı lisans şekliymiş. Yani yasal ama değil gibi bir şey. Hani korsan tartışmalarında geçer ya, siz bir şey üretseniz sizin emeğinizi biri çalsa mutlu olur musunuz? Derler ya. Empati yapmamızı isterler ya bu aynen bu duruma benziyor. Sen yasal da olsa, bir kundine getirip, Microsoft'u dolandırıyorsun. Korsandan farkı yok. Yani hiç bahane uydurmayalım. Ha ben Loader kullanmışım ha sen OEM key almışsın, bedavaya. Tabiki güncelleştirme, stabil çalışma için birebir ama bu kimseyi haklı çıkarmıyor. Ha Micrososft'a kızmakta haklı mıyız, haklıyız 590 TL yazılım mı olur arkadaş. Ama bu hak ihlali yapmadığımız anlamına gelmez.

OEM sürüm nedir, kutulu sürüm nedir?

Konuyu açan arkadaşa tamamıyla katılıyorum.

Oyun keyi satan sitelerden hiçbir farkı yok bu ucuz Windows lisansının. Ne olduğu belli değil. Ben para verdim gerisi beni bağlamaz demek gibi birşey oluyor. Uç bir örnek olacak ama bilenler bilir, zamanında korsan CD satan yerlere de para veriyorduk. O zaman orjinal mı kullanmış olduk? Her zaman dediğim gibi bir ürünü alcaksan asıl sahibinden ya da güvenilir kaynaklardan alacaksın... :)

Not: Amazon'da OEM Windows 10 lisans fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. Sonra demeyin ben 20 TL'ye orjinal Windows kullanıyorum diye...

Not: Amazon'da OEM Windows 10 lisans fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. Sonra demeyin ben 20 TL'ye orijinal Windows kullanıyorum diye...

Amazon'da da Durmaplay'de de satılan key aynı key değil mi? İsmini bilmediğimiz büyük firmalardan geliyor Amazon'a gelen key. Amazon'dan alan da Durmaplay'den alan da o keyi bilgisayarına girdiği an anakartına kayıt edilecek ve Microsoft'dan destek alamayacak. 100 Dolar'lık key ile 20TL'lik keyin ne farkı var şimdi? Ki OEM key hırsızlıktır almayın falan deniyor ama Amazon'un kendisi satıyor bu keyi. 50TL'ye aldığım key 100 Dolar'lık key kadar orijinaldir herhalde? Bir fark göremiyorum ben zira.

Amazon'da da Durmaplay'de de satılan key aynı key değil mi? İsmini bilmediğimiz büyük firmalardan geliyor Amazon'a gelen key. Amazon'dan alan da Durmaplay'den alan da o keyi bilgisayarına girdiği an anakartına kayıt edilecek ve Microsoft'dan destek alamayacak. 100 Dolar'lık key ile 20TL'lik keyin ne farkı var şimdi? Ki OEM key hırsızlıktır almayın falan deniyor ama Amazon'un kendisi satıyor bu keyi. 50TL'ye aldığım key 100 Dolar'lık key kadar orijinaldir herhalde? Bir fark göremiyorum ben zira.

Evet haklısın Amazon veya farklı bir firma fark etmez. Son kullanıcı fiyatından kat kat aşağı satılan bir üründe bir olay var o da, OEM yani donanım üreticilerinin alacağı keyleri birileri alıp, son kullanıcıya satması var. Yani Amazonda bile satılıp ta Microsoft ellemiyorsa onları, pek takmıyordur o zaman. Yapacak bir şey yok. Ama da hala aklım almıyor yahu. Tamam OEM tamam, üreticiler toplu olarak lisanslama için alıyor kabül ama bu kadar fiyat iner mi arkadaş? Yani sonuçta, PC üretici, o lisansın fiyatını son kullanıcıya PC üzerinden yazıyordur. Hadi 100 TL olsun. Bu kadar iner mi ben anlam veremiyorum?

O zaman sonuçta size hak veriyorum, 590 TL gibi faiş fiyat çekip, şirketlere gelince 5-10 TL'ye satan Microsoft'a az bile. (y) Ben de yarın ilk iş alacağım, ucuz keyden.

Amazon filan fark ediyor. Windows 10 Pro Microsoft'un kendi sitesinde (ABD) 200 dolar. Amazon'da da 200 dolar. OEM ise Amazon'da 142 dolar. Yani aşırı bir fiyat farkı yok.... Yani 1000 TL 50 TL gibi bir uçurum yok!

50 TL ile 100 doları aynı kefeye koyan arkadaşı da tebrik ediyorum.

Son olarak, bizim millete özgü olan bir ürüne para verince onun fanatik savunucusu, fanı olma durumu burada da mevcut. Daha fazla tartışmak bence yersiz olacaktır. Saygılarımla... :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı