Bedava site nasıl kurulur?

TEKNOLOJİPEREST

Hectopat
Makaleler
1
Kodlama bilgim yok Wix ile yapmayı düşünüyorum.
Sitenin içeriğinde şunlar olacak;
Dizi konusu
Dizi özeti
Dizideki karakterler ve özetleri(karakterler fotoğraf olarak ekleyeceğim)
Kahramanlar
Dizinin bölüm listesi
Drive linki(Bölümler var driveda)
Bir de ufak tefek video eklerim.
Ayrıca sitenin modern ve şık görünmesini istiyorum. Bir de sitenin içinde yorum yapılabilecek bir kısım olmasını istiyorum.
Belirttiğim maddeleri sayfa sayfa yapmam mümkün mü?
Örneğin;
Dizi özeti:1.sayfa
Karakterler:2.sayfa gibi.
Bu sayfalara geçişi de 3 çizgiye(menü tuşu) basarak yapmak istiyorum.
Ekstra olarak da sitenin altına Discord linkini eklemek istiyorum(Discord simgesine basınca yönlendirsin)
Son olarak ise herhangi bir şeye tıklarken animasyon eklenir mi?
Biliyorum bayağı soru sordum bu konu hakkında bilgilenmek istiyorum.

Zamanında Wix ile uğraşmıştım, sitenin modern ve şık görünmesini istiyorsan maalesef ki para ödemek gerekiyor bazı kısımlar için. Çünkü ücretsiz bir şekilde site oluşturduğun zaman Wix çok fazla reklam yapıyor. şık ve modern bir site istiyorsunuz, bu gerekli tasarım yetenekleri ile giderilecek bir şey ama domain için para ödemeniz gerekli. Bu yazıyı okurken aklıma direkt bir blog yazısı geldi. Sizin yerinizde olsam blog yazısı yazardım.

Wix ile istediğiniz özelliklere sahip bir web sitesi oluşturmak için şu şekilde yapay zeka yardımıyla bir rehber hazırladım buyurun.
İşte adım adım nasıl yapabileceğiniz hakkında kısa bir rehber:

1. Wix Hesabı Oluşturma ve Şablon Seçimi​

2. Sayfaları Oluşturma ve Düzenleme​

• Sayfa Ekleme: Wix Editor'da “Menü ve Sayfalar” bölümüne gidin ve yeni sayfalar ekleyin. Örneğin, “Dizi Özeti”, “Karakterler”, “Bölüm Listesi” gibi sayfalar oluşturabilirsiniz.
  • İçerik Ekleme: Her sayfaya metin, resim ve video ekleyebilirsiniz. Karakterler için fotoğraflar ve özetler eklemek için “Resim” ve “Metin” araçlarını kullanın.

3. Menü ve Navigasyon​

4. Ekstra Özellikler​

• Yorum bölümü: Wix App Market'ten “Wix Blog” veya “Comments” uygulamasını ekleyerek ziyaretçilerin yorum yapmasını sağlayabilirsiniz.
  • Drive Linki: Google Drive linklerini metin veya buton olarak ekleyebilirsiniz. “Buton” aracını kullanarak linki butona bağlayabilirsiniz.
  • Discord Linki: Discord simgesini eklemek için “Sosyal Medya” araçlarını kullanabilirsiniz. Simgeye tıklayın ve Discord linkinizi ekleyin.
  • Animasyonlar: Wix Editor'da her öğeye animasyon ekleyebilirsiniz. Bir öğeye tıklayın, “Animasyon” seçeneğini seçin ve istediğiniz animasyonu uygulayın.

5. Modern ve Şık Tasarım​

Bu adımları takip ederek, istediğiniz özelliklere sahip bir web sitesi oluşturabilirsiniz.
1: Wix Şablonları 2: Wix Menü ve Sayfalar 3: Wix Animasyonlar 4: Wix Tasarım Özellikleri

Az çok kodlama bilginiz bulunuyorsa internet üzerinden bir template indirebilir ve bunu GitHub ile yayınlayabilirsiniz. Küçük düzeltmeleri yapabiliceğinizi düşünüyorum ama yoksa Wix en uygunu olabilir :)

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum fakat iki sorum var.
Bu rehberdeki yazan her şey ücretsiz değil mi?
Fotoğraf ve video için depolama sınırı ne kadar?

Wix ile istediğiniz özelliklere sahip bir web sitesi oluşturmak için şu şekilde yapay zeka yardımıyla bir rehber hazırladım buyrun.
İşte adım adım nasıl yapabileceğiniz hakkında kısa bir rehber:

1. Wix Hesabı Oluşturma ve Şablon Seçimi​

2. Sayfaları Oluşturma ve Düzenleme​

• Sayfa Ekleme: Wix Editor’da “Menü ve Sayfalar” bölümüne gidin ve yeni sayfalar ekleyin. Örneğin, “Dizi Özeti”, “Karakterler”, “Bölüm Listesi” gibi sayfalar oluşturabilirsiniz.
  • İçerik Ekleme: Her sayfaya metin, resim ve video ekleyebilirsiniz. Karakterler için fotoğraflar ve özetler eklemek için “Resim” ve “Metin” araçlarını kullanın.

3. Menü ve Navigasyon​

4. Ekstra Özellikler​

• Yorum Bölümü: Wix App Market’ten “Wix Blog” veya “Comments” uygulamasını ekleyerek ziyaretçilerin yorum yapmasını sağlayabilirsiniz.
  • Drive Linki: Google Drive linklerini metin veya buton olarak ekleyebilirsiniz. “Buton” aracını kullanarak linki butona bağlayabilirsiniz.
  • Discord Linki: Discord simgesini eklemek için “Sosyal Medya” araçlarını kullanabilirsiniz. Simgeye tıklayın ve Discord linkinizi ekleyin.
  • Animasyonlar: Wix Editor’da her öğeye animasyon ekleyebilirsiniz. Bir öğeye tıklayın, “Animasyon” seçeneğini seçin ve istediğiniz animasyonu uygulayın.

5. Modern ve Şık Tasarım​

Bu adımları takip ederek, istediğiniz özelliklere sahip bir web sitesi oluşturabilirsiniz.
1: Wix Şablonları 2: Wix Menü ve Sayfalar 3: Wix Animasyonlar 4: Wix Tasarım Özellikleri

Az çok kodlama bilginiz bulunuyorsa internet üzerinden bir template indirebilir ve bunu github ile yayınlayabilirsiniz. Küçük düzeltmeleri yapabiliceğinizi düşünüyorum ama yoksa wix en uygunu olabilir :)
Buram buram yapay zeka kokusu aldım :D

Zamanında Wix ile uğraşmıştım, sitenin modern ve şık görünmesini istiyorsan maalesef ki para ödemek gerekiyor bazı kısımlar için. Çünkü ücretsiz bir şekilde site oluşturduğun zaman Wix çok fazla reklam yapıyor. Şık ve modern bir site istiyorsunuz, bu gerekli tasarım yetenekleri ile giderilecek bir şey ama domain için para ödemeniz gerekli. Bu yazıyı okurken aklıma direkt bir blog yazısı geldi. Sizin yerinizde olsam blog yazısı yazardım.

Benim amacım sitenin popüler olması değil aslında sadece sunucumdakiler görse yeter.
Ücretsiz halletmek istiyorum yani.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum fakat iki sorum var.
Bu rehberdeki yazan her şey ücretsiz değil mi?
Fotoğraf ve video için depolama sınırı ne kadar?
Evet ücretsiz sürümde bunları yapabilirsiniz ama sınırlar hakkında net bir bilgim yok. Alternatif olarak “site123” adındaki başka bir sitedende bunları yapabilirsiniz orası biraz daha geniş çaplı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı