Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Eurus.

Hectopat
Arkadaşlar tecil hakkım 12 Kasım'da bitiyor. Bugün bedelli başvurusu için e devlet üzerinden işlem yapmaya çalıştım fakat kafam biraz karıştı. Yoklama başvurusu yapılacak diyen var, hayır tecil işleminde yoklama başvurusu yaptın gerek yok diyen var, tecili bozup yoklama yapmam gerek diyen var ve hiçbirini yapmadan sadece hizmet tercihi yapman gerek diyen var. Şimdi bana ne yapmam gerektiği konusunda bilen biri yardımcı olursa sevinirim. 😀

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tecil 12'sinde bitiyordu ama internette tecil bittikten sonra yapmak sıkıntı olabilir gibisinden yorumlar okudum. Ben de riske atmamak için ayın 11'inde yani 1 gün oncesi e-devletten tecili bozdum, hemen arkasından askerlik hizmet tercih bölümüne tıkladım. Burada zaten ekrana "bedelli yapmak istiyor musun" sorusu geldi bende evet dedim, soruları doldurdum 2 dk gibi bir sürecte basvurum bitti. Parayı ise verilen 2 aylık sürenin son haftasında yatırdım. Şunu da yazayım, YouTube başvuru videolarında hep ilk secenekte "yoklama başvuru" kısmından başlanacağı söyleniyordu. Ben buraya tıklayınca yoklama oldu gibisinden bir şeyler yazıyordu tam hatırlamıyorum. Askerlik şubesine gidip "yoklama işleminde bĺyle bir şey yazıyor ve benden sağlık kontrolü istemedi" diye sordum, onlarda tecil ettirirken yaptırdığın için sormuyor dedi. Koronadan dolayı başvuru için farklı bir güncelleme geldi mi gelmedi mi bilmiyorum, gidebiliyorsanız askerlik şubesine gidin orada yaptırın daha garanti olur.

Benim tecil 12'sinde bitiyordu ama internette tecil bittikten sonra yapmak sıkıntı olabilir gibisinden yorumlar okudum. Ben de riske atmamak için ayın 11'inde yani 1 gün oncesi e-devletten tecili bozdum, hemen arkasından askerlik hizmet tercih bölümüne tıkladım. Burada zaten ekrana "bedelli yapmak istiyor musun" sorusu geldi ben de evet dedim, soruları doldurdum 2 dk gibi bir sürecte basvurum bitti. Parayı ise verilen 2 aylık sürenin son haftasında yatırdım. Şunu da yazayım, YouTube başvuru videolarında hep ilk secenekte "yoklama başvuru" kısmından başlanacağı söyleniyordu. Ben buraya tıklayınca yoklama oldu gibisinden bir şeyler yazıyordu tam hatırlamıyorum. Askerlik şubesine gidip "yoklama işleminde bĺyle bir şey yazıyor ve benden sağlık kontrolü istemedi" diye sordum, onlarda tecil ettirirken yaptırdığın için sormuyor dedi. Koronadan dolayı başvuru için farklı bir güncelleme geldi mi gelmedi mi bilmiyorum, gidebiliyorsanız askerlik şubesine gidin orada yaptırın daha garanti olur.
Çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı