Bedelli başvurusunun e-Devlet'te gözükmemesi

CivanDemir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, iyi geceler.
Bedelli askerliğe başvurumu geçtiğimiz gün tamamladım, ücreti de yatırdım. Fakat e-Devlet üzerinden "Askerlik Hizmet Tercihi" bölümüne girince bana hala "en yakın askerlik şubesine giderek bedelli askerliğe müracaat edebilirsiniz" diyor.

Sisteme geç düşebiliyor bu tarz şeyler farkındayım ama tecil işlemim geçici süreliğine uzatılmış. Bunun da düşmesi gerekmiyor muydu, bilemedim. Yaşayan var mı? Ya da bedelliye son bir hafta içinde başvuranlar kontrol edebilir mi?

Merhaba,
Hocam aynı durum bende de var.
Sizin acaba şu an durumunuz nedir? Bir cevap bulabildiniz mi?

Şubeyi aradım da bir aksilik yok denildi. İlkte benim idari para cezamı sisteme işlemedikleri için sanmıştım da, işlemelerine ragmen hala aynı. Diyorum belki bu sene yığılma oldu diye sistem yavaş ilerliyordur. Ondan olabilir. Sizin ne kadar oldu bedelliyi yatıralı?

Bende yoklama kaçağına düştüğüm için ek tutarla beraber yatırdım Aralık 7 sinde.Arkadaşımın e devletinde askerlik tercih işlemlerinde işlemlerin tamamlandığı ücretin onaylandığı tarzı şeyler yazınca bi tedirgin oldum, ama şöylede birşey var yoklama işlemlerinden sonra askerlik tercih işlemlerinden işlem yaptırmamışlardı bana şubeden yapabileceğim söylendi acaba o yüzden dolayı mı diye düşünüyorum.

Valla hocam ben şubeden yaptım, yine aynı. Bugün tekrardan şubeyi arayıp sordum durumu. Bana "sen ücreti yatırdın mı?" dediler. Yatırdım, deyince de "o zaman hiç aklını boş yere kurcalama. Hiçbir sey olmaz, endişelenme" denildi.
Aslında tedirgin etmesinin tek sebebi de işte malum dönem şartları. Bir daha fırsat olmayabilir çünkü o paraları ödemeye.

Ücreti yatırma aşamasına geldiysen ve yatırdıysan zaten geriye bir şey kalmıyor galiba. Bende de yoklama, sağlık ve askerlik şubesi işlemlerinin üçü de tamamlandı görünmesine rağmen askerlik hizmet tercihi yaptırmıyordu. Meğerse bu sistem benim ta 2019'daki muayeneyi çekmiş, güncelini çekmediği için ilerletmemiş. Askerlik şubesi hata bildirimi yaptı sistemden. 3 5 saate çözüldü. Askerlik hizmet tercihimi yaptım sonra parayı ödedim, sonra da sınıflandırmanız bekleniyor zımbırtısı yazdı. Zaten o aşamadan sonra bir şey yapmak gerekmiyormuş.

Ama bende de şu sıkıntı var. Başvuruyu tamamladıktan sonra askerlik durum belgesi sorgulattım Mayıs 2023'e kadar ilişiğiniz yok diyordu. Şu an ise 31.12 tecil bitişi diyor. Anlamadım açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben direkt askerlik şubesinde hallettim işlemleri. Sağlık raporunun da güncelini alıp ilettim. Ona rağmen bende şu anda hala aynı durum. Sınıflandırma bekleniyor bile demiyor.

Tecil meselesi bende de aynı. İlkte bi' 2023'ün 5. ayına attı daha sonra 31.12.2022 oldu. Şu an bakıyorum hala aynı ve biz 1 Ocak'a girdik Bariz sistem biraz ağır işliyor. Sabah da hata veriyordu. Tahminimce yarın sabah yine bi' değişiklikler olur.

Bende az önce tecil süresi bu ayın 17'sine kadar uzatıldı. Siz de kontrol edin, diye yazıyorum. 17'sine kadar atamalarının bir sebebi vardır herhalde. Çünkü 25'inde yerler açıklanacaktı ama tecil 17'sine kadar verilmiş.

Arkadaşlar bedelli ucretimi 30 aralik 2022 de yatirdim ama celp tarihimi askerlik subesindeki yetkili sonra secersin deyip sectirmemisti. Sistem devre disi oldugu icin celp tarihi secemedim ne yapmaliyim? e-Devlet'ten askerlik hizmet tercihleri yerine giriyorum bana yeniden bedelli yapmak istiyor musunuz diye soruyor tikliyorum bu seneki fiyati falan gosteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…