Behringer UMC22 kayıt programlarında sesin çok kötü gelmesi

Havalinickname

Hectopat
Daha fazla  
Sorun şu ki ses kartım UMC22 elektromu bağlıyoum normal ses kaydediciden ses aldığımda gayet temiz bir ses alırken Guitar Rig gibi amplitube gibi programlarda iki tele aynı anda vurduğumda sesler birbirine giriyor. Çok kalitesiz bir ses alıyorum ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de umc22 var. Ancak sorunun ondan olduğunu sanmıyorum. Elektro gitar kullanmıyorum. Bateri ve klarnet çalıyorum ben. O yüzden gitar programlarıyla ilgili çok bilgim yok. Muhtemelen kullandığın distortion, pedal veya amfi ayarlarını düzgün yapamıyorsundur. Youtube'da bunların ayarlarıyla ilgili videoları bulup inceleyebilirsin.

Bende de umc22 var. Ancak sorunun ondan olduğunu sanmıyorum. Elektrogitar kullanmıyorum. Bateri ve klarnet çalıyorum ben. O yüzden gitar programlarıyla ilgili çok bilgim yok. Muhtemelen kullandığın distortion, pedal veya amfi ayarlarını düzgün yapamıyorsundur. YouTube'da bunların ayarlarıyla ilgili videoları bulup inceleyebilirsin.

Sorun ses kartında değil zaten onda sesler gayet temiz. Programlarla ya da benim ayarlarımla ilgili muhtemelen.

İşte biraz tecrübe gerekiyor. Ya youtube dan yararlanacaksın. Ya da örneğin amplitube u açtığında tüm pedalları, amfileri kapatıp sıfırdan tek tek deneyerek kuracaksın herşeyi. Örneğin ilk etapta sadece clean bir amfi ve clean bir amfi kabinini ekle. Hiçbir efekt pedalı olmadan çal. Sesi temiz alabilmek için amfide ayarları kurcala. Orada istediğin sesi alabiliyorsan ondan sonra tek tek distortion pedalı ekle, onu kurcala. Reverb ekle onu kurcala. Delay ekle vs derken parça parça öğrenmen lazım bu programları.

Böyle hazır setleri açarak veya kendin direk 3 4 pedal ekleyip, od li amfilerle başlamaya çalışırsan işler karışıyor.

Pedalları, hoparlörleri ve mikrofonları deneyin. Aslında Amplitube'un hazır setupları düzgün çalışıyor olması lazım. Bir de Amped Stevie T deneyebilirsiniz. Ücretsizdir. Biraz daha rahat kullanırsınız diye düşünüyorum.

Neyse ben mesaj yazarak konuyu bir güncelleyeyim, biraz bekleyelim belki elektro gitar çalan bir arkadaş konuyu görüp yardımcı olabilir sana. Dediğim gibi ben klarnet ve bateri çalıyorum. Klarnette de tamamen clean amfi ve octaver,delay ve reverb pedallarını kullanıyorum. O yüzden distortion tarzı efekt pedallarıyla ilgili pek bir bilgim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı