Bekçi köpeği önerisi

EnesKST

Hectopat
Daha fazla  
Bekçi köpeği almayı düşünüyoruz ama Rottweiler gibi köpekler istemiyoruz. Yeri geldiğinde sevecen yeri geldiğinde bekçi. Birkaç köpek var aklımda ama bekçilik yapmaz diyorlar sizce Husky yapar mı? Onun dışında Golden Retriever düşündük yan komşuda var yoldan geçen olsa bile havlıyor. Sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir?

Ya ailem sevmelik bir köpek istiyor Doberman'ı yolda gördük pek sevmedi alman kurdunada bu bizi parçalar diyor 😅😅

Bahçeli bir evim olsa direkt alman kurdu alırdım, inan bana düzgün eğitirsen hem oyun oynar, hem evi, sizi korur. Evet tipi çok sevimli olmayabilir (bana güzel geliyor ama bu kişiden kişiye değişir) ama sadakat, laf dinleme, koruma gibi görevleri hiçbir köpek o kadar iyi yapamaz. Tabii sizi de anlıyorum aileniz sevimli bir şey istiyor da mesela goldenlar çok dost canlısı ve oyuncudur bekçilik görevi için bu özellikler sıkıntıdır. Tanıdığımızda vardı golden yanına gelene kendini sevdiriyor, yabancıların verdiği yemeği hemen yiyordu. Bekçi köpekleri yabancılara mesafeli ve iyi eğitilebilen köpek olmalı. Yani önce "bekçi" köpeği mi, yoksa "sevimli" köpek mi istiyorsunuz buna karar vermeniz lazım. Labradorlar da biraz bekçilik yapar ama bir bakın tipine beğenirseniz onu tercih edebilirsiniz. Ama gerçek bir bekçilik beklemeyin :).

Not: Aileniz bu bizi yer demiş ya, işte bekçilik için dışarıdan bakanın da öyle düşünmesi gerekiyor :D

Akita olabilir. Gerçekten sadık ve sevimli bir hayvan.

Bekçi köpeği almayı düşünüyoruz ama rottweiler gibi köpekler istemiyoruz. Yeri geldiğinde sevecen yeri geldiğinde bekçi. Birkaç köpek var aklımda ama bekçilik yapmaz diyorlar sizce husky yapar mı? Onun dışında golden retriever düşündük yan komşuda var yoldan geçen olsa bile havlıyor. Sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir?

Hocam kangal alın ayı bile boğar (!)

Şakası bir yana bence alman kurdu gayet ideal bir seçim olur. Yeri geldiğinde oynar yeri geldiği zaman korur.

Net ve tartışmasız Kangal.
Bu hayvanlar doğası gereği daha çok koyunlarla yaşayan dağlarda gezen hayvanlar. Bizde de vardı. Koyunlardan ayrılmaz ve korurdu.

Bu hayvanlar doğası gereği daha çok koyunlarla yaşayan dağlarda gezen hayvanlar. Bizde de vardı. Koyunlardan ayrılmaz ve korurdu.

Katılıyorum kangal tipi hayvanların doğası gereği uzun yürüyüş yapması gerekiyor, bahçede tıkılıp kalmak hayvanlar için eziyet olabilir. O yüzden ben şehir yerinde kangala karşıyım, beslenecekse şehir dışında beslenip uzun uzun yürümesine izin verilmeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı