Bekçi ve polisler ehliyet sorar mı?

İlk ana yasayı oku Yanlış bilgi verme öğren gel.
ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ KANUNU

MADDE 7

(3) Çarşı ve mahalle bekçisi, görevini yerine getirirken kendisinin çarşı ve mahalle bekçisi olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, durdurduğu kişiye durdurma sebebini bildirir ve durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilir, kimliğini veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilir. Bu kişilere kimliğini ispatlama hususunda gerekli kolaylık gösterilir. Belgesinin bulunmaması, açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla ya da sair surette kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal genel kolluk görevlileri haberdar edilir.

İlk ana yasayı oku Yanlış bilgi verme öğren gel.
(durdurduğu kişiye durdurma sebebini bildirir ve durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilir, kimliğini veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilir)

Sizin gibilerle baş etmek zor. Attığınız kanunla çelişiyorsunuz ve bunun farkında değilsiniz.

@CarpeDiemss dediğim gibi kimlik sorabilir,
Bu trafik polisi gibi ehliyet ve ruhsat sorabilecegi anlamına gelmez.
Hukuki literatürde de vurgulandığı üzere, bekçilere tanınan bu yetki arama değil, yalnızca **"kontrol"**dür ve yalnızca el ile dıştan kontrol, araçta ise gözle görünür bölümlerle sınırlıdır. Ehliyet sorma yetkisi kapsam dışındadır.
@teloneri ve kendini birşey bilen sanan arkadaş atıfta bulunmadan önce dediklerini kanıtlayacak kaynak ver.

@CarpeDiemss dediğim gibi kimlik sorabilir,
Bu trafik polisi gibi ehliyet ve ruhsat sorabilecegi anlamına gelmez.
Hukuki literatürde de vurgulandığı üzere, bekçilere tanınan bu yetki arama değil, yalnızca **"kontrol"**dür ve yalnızca el ile dıştan kontrol, araçta ise gözle görünür bölümlerle sınırlıdır. Ehliyet sorma yetkisi kapsam dışındadır.
@teloneri ve kendini bir şey bilen sanan arkadaş atıfta bulunmadan önce dediklerini kanıtlayacak kaynak ver.

Hocam ben sorabilir veya soramaz demedim yorum yazan kişinin kendisi ile çeliştiğini söyledim.

Ve kendini bir şey bilen sanan arkadaş atıfta bulunmadan önce dediklerini kanıtlayacak kaynak ver.

-Veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilir.

Okumada anlama zorluğu çekiyorsanız size JJ Tolkien'in Hobbit adlı kitabını okumanızı tavsiye ediyorum. Sizinle daha ikili diyaloğa girmeyeceğim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı