Çözüldü Belirli Ağ Yöneticisini Devre Dışı Bırakma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

isoneal

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
IT
Merhabalar,
Kurumsal bir firmada çalışıyorum. Bilgisayardaki kullanıcı hesabım yönetici konumundadır. Fakat ben, kurumun ağına bağlı diğer bir kaç kullanıcıyı (yönetici hesabını) engellemek istiyorum. Yani kısacası benim bilgisayarımı ben ve yerel yönetici hesabı haricinde, kullanıcı adını yazdığım kişinin giriş yapmasını istemiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Çözüm
Y
"Çalıştır"a gpedit.msc yaz ve aşağıdaki yoldan girmesini veya girmemesini istediğin kişileri düzenle.
1582395254891.png

Kaynak: how to stop domain users from logging into my pc!?!?
Maalesef işe yaramadı. Bu yapılan işlemden sonra oluşan durum; paylaşmış olduğum yazıcılar ve klasörleri kapattı. Benim yapmak istediğim şey; kullanıcı adını belirlemiş olduğum kişi gelip benim bilgisayarıma oturduğunda, ağ yöneticisi hesabıyla bilgisayarımı açmasını engellemek.

Merhabalar,
Kurumsal bir firmada çalışıyorum. Bilgisayardaki kullanıcı hesabım yönetici konumundadır. Fakat ben, kurumun ağına bağlı diğer bir kaç kullanıcıyı (yönetici hesabını) engellemek istiyorum. Yani kısacası benim bilgisayarımı ben ve yerel yönetici hesabı haricinde, kullanıcı adını yazdığım kişinin giriş yapmasını istemiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Active Directory Kurulu olduğunu varsayarak konuşuyorum. Bu işlemi yapabilmek için DC yönetim konsolunu kullanarak yapabilirsiniz DC' de yetkiniz mevcut mu.?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı