Belirtilen saatte bilgisayarı kapatma programı C#

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Yeni kota yasasından sonra 2-8 saatleri arasında yapılan indirme işlemleri kotaya yansımıyor ve herhangi bir hız limitine de takılmıyor bildiğiniz üzere.
Bilgisayarı sabah 8'de kapatma imkanı olmayanlar için boş yere enerji israfı olmasın diye yapılmış bir program.
Çok basit 2 dakikada yapılabilecek bir yazılım, kodlarını paylaşacağım.
Program burada : Otomatik Kapatma.exe

Basitçe 18:00 biçiminde saati girip tıklıyorsunuz, değiştirmek isterseniz saymayı bırakıyor, tekrar ayarlayıp tıkladığınızda saymaya başlıyor.

Adsız.png

Kod:
 private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            timer1.Start();
            button1.Text=("Sistem "+textBox1.Text+" Saatinde Kapatılacak");
            button1.Enabled = false;
            textBox1.Enabled = false;

button2.Visible = true;

}

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            label1.Text = DateTime.Now.ToShortTimeString();
            if (label1.Text == textBox1.Text)
            {
                System.Diagnostics.Process.Start("shutdown", "-f -s");
            }
        }

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            textBox1.Enabled = true;
            button1.Enabled = true;
            button1.Text = ("Saymaya Başla");
            button2.Visible = false;
            timer1.Stop();
        }

Ramazan ayından sonra çok daha gelişmiş bir sürümünü sizlerle paylaşacağım. İndirmek istenen bağlantının adresleri kaydedilip belirtilen saatte indirme başlatılıp belirtilen saatte bilgisayar kapatılabilecek diğer sürümde.
İnternetten yüksek boyutlu filmleri indirmek veya Steam güncelleme ve oyun indirmelerini kotayı kullanmadan yapmamıza sağlayacak kısacası. Kalın sağlıcakla :)

Takipteyim bende. Bu ara bilgisayarla download yapmıyorum, atıyorum ne varsa telefona sessiz sakin indiriyor. :) 80GB SD kart olunca sıkıntı çıkmıyor.
Bir ara zamman diye program vardı onu kullanmıştım buna benzer birşeydi.

Gece 02.00 ile 08.00 Arasında Otomatik İndirme Yapmak

Bakmanızı öneririm bayağı gelişmiş ve 2'de istediğin Web adresi, Steam indirme,
Torrent falan açıyor. Video anlatım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz istediyseniz bize de yapmak düşer arkadaşlar :) Bu aylık işimizi görür bu program ancak sonrasında daha erken uyumaya başlayacağımız için problem olacak bunu fark ettim ve söyledim zaten.

Steam programı ile oyun indirmeleri - Torrent tarzı programlar ile olan indirmelerimiz - internet tarayıcı sayfası tarafından sağlanan indirmelerimiz için program içerisinde farklı yöntemler olacaktır diye tahmin ediyorum.

Takipteyim bende. Bu ara bilgisayarla download yapmıyorum, atıyorum ne varsa telefona sessiz sakin indiriyor. :) 80GB SD kart olunca sıkıntı çıkmıyor.
Bir ara zamman diye program vardı onu kullanmıştım buna benzer birşeydi.
Biliyorum ancak Steam gibi oyun indirmelerini telefona indirmek mümkün değil diye biliyorum :)
O tarz durumlarda hayat kurtaracak zaten. Yoksa basit işlerim için ben de telefonumu kullanıyorum ancak telefonda da indirme uzun sürerse otomatik olarak sonlandırma tarzı bir opsiyon söz konusu değil.
Asıl amaç 2-8 saatleri arasını veya belirtilen saatleri ücretsiz şekilde kullanmak
. Gerekirse kalan kısmı sabah da indirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Steam'den örnek vermek gerekirse indirme - güncelleme listenizi kendiniz sıralarsınız önem sırasına göre. Yatmaya yakın programı açar, aktif eder ve yatarsınız.
Program sizin yerinize saat 2'de programı açar ve otomatik olarak indirme işlemi başlar. Daha sonra da indirmeler kotaya işlenmeye başladığında programı ve bilgisayarı kapatır. Geri kalan kısmı da ertesi gece, istediğiniz yerden indirmeye devam edebilirsiniz.

Torrent'den örnek vermek gerekirse indirilecek dosyanın bilgilerini içeren torrent dosyası program vasıtasıyla seçilir, hatta çoklu torrent dosyası da seçilebilir belki o gece 3-5 irili ufaklı veri indireceksinizdir. Gece belirtilen saatte torrent açılır ve belirtilen dosyalar listeye eklenir mesela ardından sabah 8'de programla beraber bilgisayar da kapatılır.

Tarayıcılar bildiğiniz üzere yarım kalmış indirmeleri, indirilenler klasöründe tutup bir sonraki açılışta devam edemiyor. Tarayıcı yüzünden yarıda kesilen indirmelerin heba olmaması için de var olan internet hızı ve indirilecek dosyanın boyutu düşünülerek süre önceden hesaplanıp gerekirse kapanma süresi geciktirilebilir diye düşünüyorum. Veya internet kullanımı değerlerine erişebiliyorsam bu değer sıfırlanmadan bilgisayarın kapanmasını engelleyebiliriz.

Gece 02.00 ile 08.00 Arasında Otomatik İndirme Yapmak

Bakmanızı öneririm baya gelişmiş ve 2 de istediğin Web adresiS steam indirme Torrent falan açıyor.

Video anlatım :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paylaştığın güzel oldu uyuma fonksiyonu aklıma gelmemişti mesela, uyuduğun saatten 2'ye kadar olan süre boyunca bilgisayarın uyutulması çok mantıklı :)
Paylaşımın için çok teşekkür ederim, yapan arkadaşın da eline sağlık işe yarar bir uygulama olmuş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı