Bellek 8 GB ama kullanılabilir RAM 4,67 gözüküyor

MarsEmirhan

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM'ım 8 GB ancak kullanılabilir RAM 4,67 GB gözüküyor bunu artırabilme şansım var mı? Varsa nasıl yapılır?

Dosya Ekleri

• resim_2022-05-05_172516356.png
    resim_2022-05-05_172516356.png
    4,2 KB · Görüntüleme: 35
RAM'ım 8 GB ancak kullanılabilir RAM 4,67 GB gözüküyor bunu artırabilme şansım var mı? Varsa nasıl yapılır?
Memtest uygulayın. Sonuçları paylaşın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arka planda çalışan Windows uygulamaları ve kendi indirdiğiniz uygulamalar var. 3.4 GB kadar. Galiba siz bilgisayarım hiç RAM kullanmasın kafasındasınız hocam. Eğer APU bir sistem kullanıyorsanız belli bir yerden kendine ayırıyor kaç GB VRAM ayarladıysanız.

Arka planda çalışan Windows uygulamaları ve kendi indirdiğiniz uygulamalar var. 3.4 GB kadar. Galiba siz bilgisayarım hiç RAM kullanmasın kafasındasınız hocam. Eğer APU bir sistem kullanıyorsanız belli bir yerden kendine ayırıyor kaç GB VRAM ayarladıysanız.

Ekran kartı paylaşımından dolayı veya Windows'un 32 Bit olmasındanda olabiliyor.

Bellek 1.35 e düştü hiç bir şey yapmadan
Kusura bakmayın ben konuyu yanlış nalmaışım şimdi anladım konuyu kitliyorum

Son düzenleme:
Ekran kartı paylaşımından dolayı veya Windows'un 32 Bit olmasındanda olabiliyor.

32 Bit Windows olsa 4 GB en fazla kullanılabilir olacağından RAM'i eger Dual veya tek kanal fark etmeksizin hiç kullandırtmazdı.(Tamamını) Benim anlamadığım aşırı fazla sanal bellek ayarlanmış o kadar gerek yok Windows otomatik ayarlıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı