Bellek çiplerim iyi midir?

Taha Özdemiir

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Organizatör - Koordinatör
A-data RAM'lerim Samsung çip ve b-die model çıktı herhalde. İyi midir? B-die modellerin OC ve AMD uyumluluğunun daha iyi olduğunu okudum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    245,7 KB · Görüntüleme: 35
  • Adsız.png
    Adsız.png
    48,8 KB · Görüntüleme: 34
Micron E-die bellekleri MSI Memory Try It! ile 3600 CL16'ya sorunsuz çıkartmıştım. Siz de timing değerleri ile oynayarak uygun hızı bulabilirsiniz.
Micron da gayet kaliteli aslında hocam da hep Samsung isim yaptı diye 😄 Micron B-Die'larım su an 3600 MHz CL 16'da çalışıyor benim de. Muhtemelen işlemci 3000 serisi olsa üstünü görürüm.

Micron da gayet kaliteli aslında hocam da hep Samsung isim yaptı diye 😄 Micron B-Die'larım su an 3600 MHz CL 16'da çalışıyor benim de. Muhtemelen işlemci 3000 serisi olsa üstünü görürüm.
Ben aslında çok üstüne düşmedim çünkü düşersem BIOS'dan çıkamayacağımı biliyordum. :D Bu yüzden baktım @Mithat Berhan reis sağ olsun, hazır profilleri gösterdi oradan halettik. :)

Hocam siz galiba 1600 AF kullanıyordunuz değil mi? Ben de yeni aldım yarın SSD gelince 3600 MHz yapmayı deneyeceğim. Samsung B-Die çip var ama 2200G ile 3200 üzerini stabil görememiştim hiç.

İşlemci içinde bulunan Infinty Fabric modülü ve RAM çipleri de aynı işlemci gibi belirli bir silicon lottery olayı var.
Her Samsung çip ile üst düzey göremeyeceğiniz gibi her işlemci ile de yüksek frekans görmek mümkün olmuyor.

1600-1716 MHz genellikle iyi bir değer 1 ve 2.Nesil Ryzen işlemciler için.

Hocam siz galiba 1600 AF kullanıyordunuz değil mi? Ben de yeni aldım yarın SSD gelince 3600 MHz yapmayı deneyeceğim. Samsung B-Die çip var ama 2200G ile 3200 üzerini stabil görememiştim hiç.
Halis mulis 1600 var hocam. Orijinali, 14nm'si 😄 Ama sorsan, 2600X'leri tokatlıyor😇
Ben aslında çok üstüne düşmedim çünkü düşersem BIOS'dan çıkamayacağımı biliyordum. :D Bu yüzden baktım @Mithat Berhan reis sağ olsun, hazır profilleri gösterdi oradan halettik. :)
Hocam ciddiyim, toplam 5-6 saat rahat gömmüşümdür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı