Bellek Kullanım Düşüklüğü

Lua

Centipat
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 1 aydır Windows 10'u sorunsuz kullanmaktayım lakin kurduğum günden beri kafama takılmış olan ve artık cevabını almak istediğim nacizade bir sorum var. HDD disk ve 3 GB RAM, 2.53 GHz i5 Turbo Boost destekli Intel işlemci mevcut. Arkada herhangi harici program çalışmazken RAM kullanımı %35 - %45 arasında dolaşıyor. Bazen %29'a azaldığını görüyorum bu da uzun kullanımlar sonucu nadiren gerçekleşmekte. Windows 7'de %15- %23 aralarında gezen boşta bellek kullanımının Windows 10'da bu denli artması, elbette merakımı uyandıran bir konu. Uzun uzun yazıp zamanınızı yediysem affola. Gerekli başka bilgiler için elbette mesaj yazabilirsiniz. İyi günler dilerim.

Windows 7 çıkış tarihi: 2009

Windows 10 çıkış tarihi: 2015 ve günümüz

Arada teknolojik farklar var fazla kullanması normal, oyunlarda gereksinimler bir yerde sabit değilse OS'de de olmaz.
Yanıtın için teşekkürler dostum, rahatlatıcı oldu. Aklın yolu bir derler, bende sistemin eskiliğinden dolayı normal olduğunu düşünmüştüm. Sağolasın.

Arka planda çok fazla uygulama var. (W10'da), W7 ona nazaran çok daha sade bir işletim sistemiydi.
Haklısın, Windows 7 gayet yalındı fakat hepimizin bildiği gibi fazlasıyla yaşadı ve vaktini doldurdu. Artık devir Windows 10 devri, yani çoğumuz için.
Benimkide genç değil valla 5 yaşında
Doğrudur dostum, nitekim 5 senede teknoloji hatrı sayılır yeni bellekler, GPU'lar kazandırdı bize. Yinede sağolasın.
Arkadaşlar ben cevabımı aldım teşekkür ederim. Yetkili kişiler konuyu ÇÖZÜLDÜ olarak tagleyip konuyu kilitleyebilirler, sağolun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı